Rušné derby skončilo nerozhodně | SK Slavia Praha
Více

Rušné derby skončilo nerozhodně

PRAHA – Bylo to derby, jak má být. S řadou šancí, rychlých protiútoků i razantních soubojů. Slávistky se dostaly do vedení díky Chlumecké, která přesnou střelou po zemi využila krásnou zpětnou přihrávku Benýrové. Sparta vyrovnala z penalty v 35. minutě.
PRAHA – Bylo to derby, jak má být. S řadou šancí, rychlých protiútoků i razantních soubojů. Slávistky se dostaly do vedení díky Chlumecké, která přesnou střelou po zemi využila krásnou zpětnou přihrávku Benýrové. Sparta vyrovnala z penalty v 35. minutě. Prvoligové derby fotbalistek skončilo spravedlivou remízou.

Už v prvním poločase viděli diváci celou řadu zajímavých situací před oběma brankami, první obrovskou šanci Slavie měla Benýrová, pohotově přehodila brankářku Pincovou, míč se však odrazil od tyče. Šikovná záložnice se ale nenechala odradit a už o minutu později po úniku přihrála volné kapitánce Chlumecké, která z hranice vápna umístěnou střelou otevřela skóre. Pět minut nato šla Chlumecká sama na bránu po minele sparťanské stoperky, bohužel trefila pravou tyč. Do stejné části branky mířily pak i sparťanky. Ve 35. minutě rozhodčí posoudila souboj před slávistickou brankou jako faul a Bertholdová z penalty vyrovnala.

Druhá půle nenabídla branky, zajímavých okamžiků však bylo hodně. Sparta hrozila z protiútoků a nacvičených přechodů přes ofsajdovou linii, střelu Martínkové po jednom takovém průniku nádherně vyrazila gólmanka Taušová. Za obranu se dostala i Došková, Přibyslavská ji však vynikajícím obranným zákrokem o šanci připravila. V závěru spálily oba celky obrovskou šanci na vítězství - Chlumecká zvolila sama před brankou zakončení z voleje a přestřelila, na druhé straně Lucie Martínková v ještě vyloženější situaci zamířila vedle tyče.

Slavia - Sparta 1:1 (1:1)
Branky: 23. Chlumecká - 35. Bertholdová (pen.)
Slavia: Taušová - Přibyslavská, Hreňová, Hejlová, Zubková (64. Bottová) - Benýrová (70. Holečková), Králová, Budošová, Ižová - Chlumecká, Voňková (87. Tesková)
Sparta: Pincová - Martínková I., Bertholdová, Matysová, Kladrubská - Martínková L., Šmeralová, Jedličková, Mouchová (62. Ringelová) - Došková, Mocová
ŽK: 34. Budošová, 66. Bottová - 15. I. Martínková, 75. Kladrubská, 76. Jedličková
Diváci: 100
Hrálo se na umělé trávě v Edenu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články