Michala Vorla čeká životní zápas | SK Slavia Praha
Více

Michala Vorla čeká životní zápas

PRAHA – „Výměna trenéra Palermu prospěla, je to znát. Před změnou dostávali hodně branek, to už je ale minulost. Na záznamech, které jsme viděli, prakticky nepustili...
PRAHA – „Výměna trenéra Palermu prospěla, je to znát. Před změnou dostávali hodně branek, to už je ale minulost. Na záznamech, které jsme viděli, prakticky nepustili soupeře do šance. Mají silný střed zálohy, ale na mne působili dobře jako semknutý tým,“ řekl na středeční tiskové konferenci útočník Stanislav Vlček. „Určitě nepřijeli do Prahy prohrát, kdyby se nám podařilo vstřelit branku, asi by otevřeli hru,“ zadoufá. Stanislav Vlček v posledních přátelských zápasech několik vyložených šancí neproměnil. „Je to pravda, mrzí mne to, že jsem šance zahazoval. To důležité se ale ukáže až v soutěžních zápasech, doufám, že se do příležitostí budeme zase dostávat a tentokrát je budeme i proměňovat, co jiného k tomu říct. Věřím, že to prolomíme.“

Brankář Michal Vorel se netajil tím, že ho ve čtvrtek čeká životní zápas. Přesto na otázky novinářů odpovídal jistým a klidným hlasem. „Bude to moje první pohárové utkání, ale těším se na něj. Nemá smysl z toho dělat vědu, znervózňovat se,“ řekl. „Musíme se semknout a hrát jeden za druhého, snad nás podrží i diváci,“ přeje si Vorel. I vysoký gólman pečlivě studoval hru Palerma na videu. „Mají nebezpečné standardky, nejlepší by bylo je k nim nepouštět,“ přeje si. Nezbývá než oběma našim hráčům držet palce, Standovi Vlčkovi při koncovce a Michalovi Vorlovi při likvidování šancí na druhé straně.

V roli dvojky bude krýt záda Michalu Vorlovi Alex Šeliga, který ve středu naplno trénoval.

Slavia odjela na tradiční předzápasové soustředění. První díl bitvy třetího kola Poháru UEFA ji čeká ve čtvrtek od 20:45.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články