Cesta Palerma Pohárem UEFA | SK Slavia Praha
Více

Cesta Palerma Pohárem UEFA

PRAHA – Dramatickou cestu Slavie do třetího kola Poháru UEFA mají fanoušci stále ještě v živé paměti. Podívejme se na to, jak se do této fáze soutěže dostal náš čtvrteční soupeř US Palermo. Zajímavostí je, že sicilský klub hraje v Evropě poprvé...
PRAHA – Dramatickou cestu Slavie do třetího kola Poháru UEFA mají fanoušci stále ještě v živé paměti. Podívejme se na to, jak se do této fáze soutěže dostal náš čtvrteční soupeř US Palermo. Zajímavostí je, že sicilský klub hraje v Evropě poprvé, jeho šest utkání na podzim tvoří kompletní statistiku. Palermo ji má výbornou – 4 výhry, 2 remízy a skóre 12:3. Společně s anglickým Boltonem mají odehráno v Evropě nejméně utkání ze všech 32 týmů, které jsou v letošní vyřazovací části.

První kolo – Anorthosis Famagusta FC
Palermo se do 1. kola poháru UEFA dostalo díky šestému místu v nejvyšší italské soutěži. Zatímco Slavia vyhrála obě utkání s irským Corkem City, Palermo také v prvním kole neztratilo ani bod – nejprve na Kypru proti Anarthosis Famagusta vyhrálo 4:0, pak i doma na stadionu Renza Barbery 2:1.

Vítězství ve skupině
Sicilané si vedli výborně i ve skupině. V Izraeli zajistil vítězství 2:1 Christian Terlizzi v 77. minutě zápasu. Ve druhém střetnutí doma rosanero nedokázali překonat skvělou obranu Lokomotivu Moskva a remizovali 0:0. Náš soupeř pak měl ve třetím zápase blízko ke třem bodům z olympijského stadionu Montjuic. Espanyol Barcelona totiž vyrovnal na 1:1 až v nastaveném čase.

Tři branky do sítě Brondby
Palermo završilo cestu k první příčce doma proti dánskému Brondby, které porazilo přesvědčivě 3:0. Branky dali Stephen Makinwa, který obešel několik protihráčů a poslal míč do prázdné sítě. Leandro Rinaudo pak přidal dva góly a dokonal vyřazení dánského týmu.

Tři dopsaní hráči
Stejně jako trenér Karel Jarolím, i v Palermu měli možnost dopsat na soupisku Poháru UEFA tři hráče. Zvoleni byli útočník Denis Godeas, záložník Giovanni Tedesco a brankář Cristiano Lupatelli. Italský reprezentační útočník David Di Michele tak do evropské soutěže nezasáhne.

Vynikající bilance nového trenéra
Palermo přijíždí do Prahy s novým koučem Giuseppem Papadopulem, který převzal tým po nečekané porážce v lize na konci ledna. Změnil herní systém na 4–3–2–1, proměnil sestavu a zaznamenal úspěchy. Prvním byla výhra nad AC Milán 3:0 v italském poháru, následovala remíza 2:2 v Reginně, vítězství nad Laziem 3:1 a tři body z Empoli za výhru 1:0.

O historii klubu si můžete přečíst zde.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články