Pohár s Hradcem: tři zužitkované rohy | SK Slavia Praha
Více

Pohár s Hradcem: tři zužitkované rohy

Ve čtvrtém kole domácího poháru jsme bez větších problémů porazili Hradec Králové 3:0 a postupujeme do dalších bojů. Všechny branky padly po rohových kopech, dvě zařídili bratři Doškové, vítězství pečetil Adam Petrouš. V útoku Slavie se objevil Štěpán Vachoušek, čerstvá posila z Teplic.

Jak to viděl náš trenér
„Jsem spokojen s postupem i třemi góly. Po poslední brance jsme však byli příliš bezstarostní v defenzívě, někteří hráči se do obrany zapojovali málo. Vachoušek? Neměl s adaptací problémy,“ uvedl na tiskové konferenci Miroslav Beránek.

Jak to viděl trenér hostů
„Vyzkoušel jsem hráče, kteří jinak moc nenastupují. Moje mužstvo hrálo dobrý fotbal v poli, rozhodně lepší než v lize proti Opavě. Vytvořili jsme si i několik šancí, klíčové momenty při standardních situacích jsme však nezvládli. I když mě těší herní projev, prohráli jsme zaslouženě, udělali jsme hrubé chyby,“ hodnotil duel Petr Uličný.

Jak to viděli naši hráči
Svou premiéru v červenobílém dresu si odbyl Štěpán Vachoušek. „Vyhráli jsme 3:0, můžu být spokojen. Bude samozřejmě chvilku trvat, než se s ostatními sehraju, ale na druhou stranu si myslím, že jsem si s klukama docela dobře rozuměl už teď. Chyběl tomu z mé strany gól, možná to vyjde už teď v pátek,“ vrátil se k zápasu útočník. Svou šanci z 35. minuty popsal takto: „Tomáš Došek mi poslal balón, šel jsem sám na bránu, nalevo jsem ale ještě uviděl Rudu Skácela, tak jsem mu chtěl přihrát, měl by před sebou prázdnou kasu. Bohužel mi to skočilo.“ Ve druhé půli se však Vachoušek na brance podílel. „Gedymu se nepovedl roh a míč prošel celým vápnem. Štěpán vystřelil, gólman to vyrazil a já dorážel,“ usmíval se Tomáš Došek. „Udělali jsme slušný výsledek, není k zahození,“ dodal. Činil se i bratr Lukáš. Náš obránce se trefil v první půli. „Asi jsem si svůj příděl zase na delší dobu vybral. Teď ještě vyhrát v pátek nad Bohemkou. A bude úplně stačit, když to tam spadne bráchovi.“ Ukazatel skóre se měnil pouze na jedné straně, na čemž má velkou zásluhu Radek Černý. „Po přestávce jsme dali soupeři dva rychlé góly a trochu jsme je pak asi podcenili, moc dobře jsme nebránili. Z toho vznikaly jejich příležitosti. Není to ale jen moje práce, je to také tím, jak to střelci Hradce řešili,“ byl gólman skromný. Faktem však zůstává, že udržel páté čisté konto za sebou. „Nedostáváme góly, což určitě pomůže celému mančaftu. Ale musíme si dát pozor, abychom si neříkali, že to teď půjde samo.“

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články