Češi proti Slovákům | SK Slavia Praha
Více

Češi proti Slovákům

PRAHA - Páteční los kvalifikace mistrovství Evropy svedl do společné skupiny Českou republiku a Slovensko. Pro slovenské fotbalisty v červenobílém dresu je to jistě los nadmíru zajímavý...
PRAHA - Páteční los kvalifikace mistrovství Evropy svedl do společné skupiny Českou republiku a Slovensko. Pro slovenské fotbalisty v červenobílém dresu je to jistě los nadmíru zajímavý. „Trenér mi už na tréninku říkal, že se mnou musí něco provést, že mne přece nebude připravovat, abych pak proháněl český nároďák," řekl nám k losu kvalifikace náš záložník Matej Krajčík, který si v závěru kvalifikace na mistrovství světa připsal svůj debut ve slovenském národním dresu. „Myslím si, že favorité skupiny, Češi a Němci, to rozhodně mít jednoduché nebudou. Duel Slováků s Čechy bude přímo pikantní, už k němu mohlo dojít málem v baráži. Pro mne osobně by to samozřejmě byla velká čest, kdybych u toho byl. To platí ale pro každého fotbalistu, nejenom na Slovensku, ale i v Čechách. Šance Slovenska na postup si odhadnout netroufám, ale určitě budeme bojovat o postup," dodal náš záložník.

Dušan Švento si léčí zranění stehenního svalu, lékaři mu nařídili klid. „Sledoval jsem los v televizi. Bude to zajímavé, Češi se Slováky, Němci... Myslím, že pro slovenský fotbal bude měření sil s Čechy velice prestižní, fanoušci si budou přát vítězství. Rozhodovat o postupu se bude asi mezi těmito třemi soupeři, i když Irsko a Wales nebudou také nic dávat zadarmo, zejména doma," řekl nám Švento. I pro něj by pozvánka k duelu s českým týmem byla velkou poctou. „Samozřejmě, že by to byla velká čest, uvidíme, jak se mi bude dařit," říká Švento, který se zatím objevil jen v širší nominaci slovenské reprezentace.

Třetím potenciálním slovenským reprezentantem v našem týmu je brankář Matúš Kozáčik, který byl se slovenským výběrem v Portugalsku na přípravném turnaji. Ve finále pomohl získat cennou výhru nad Slovinskem.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články