Zápas v Brně: počtvrté bez obdržené branky, ale pouze s bodem | SK Slavia Praha
Více

Zápas v Brně: počtvrté bez obdržené branky, ale pouze s bodem

Ve dvacátém prvním kole fotbalové ligy jsme z Brna přivezli bod. Výraznou převahu, kterou jsme si vypracovali po přestávce, jsme nedokázali gólově zúročit. Slavia nastoupila bez zraněného Pavla Kuky, v průběhu bojovného utkání museli odstoupit i Tomáš Hrdlička a kapitán Jan Suchopárek.

Jak to viděl nás trenér
„Věděli jsme, že zapas nebude jednoduchý, Brno hraje na jaře dobře a má spolehlivou defenzívu. Přesto si myslím, že jsme začali dobře a měli herně navrch. Bohužel zakončení nebylo důrazné. O přestávce jsem nabádal své svěřence, aby pokračovali v náročném způsobu hry, neproměnili jsme však šance. Po vynucených střídáních na naší straně se ke konci dostal do příležitostí i soupeř. Pozitivní bylo, že se obě mužstva snažila do poslední chvíle. Obrany byly ale kvalitnější než útok. Proč nehrál Kuka? Včera na závěr posledního tréninku kopal penaltu a natáhl si třísla. Dohodli jsme se, že uvidíme po rozcvičení těsně před začátkem,“ vrátil se k duelu Miroslav Beránek.

Jak to viděl trenér domácích
„Mám stejný názor jako můj kolega. Remíza je spravedlivá, defenzíva byla na vyšší úrovní než hra dopředu. Věděli jsme, že síla Slavie je ve středové řadě a dávali jsem si na to pozor. Pokud by padla branka, fotbal by byl jiný a pro diváky přitažlivější, ani jedno z mužstev však neudělalo výraznější chybu,“ uvedl Karel Večeřa.

Jak to viděli naši hráči
„Je dobře, že jsme neinkasovali, ale chtěli jsme zvítězit – ve druhé půli se hrálo téměř na jednu bránu. V některých okamžicích bychom měli být trochu sobečtější, akce dva na jednoho neřešit komplikovaně a pokusit se vystřelit. Pořád jsme centrovali nebo nám to létalo vedle,“ zamyslel se Patrik Gedeon. „Je škoda, že nám to tam nespadlo, nějaké šance jsme si vypracovali. Při té mé v prvním poločase jsem asi místo přihrávky měl střílet, i když jsem byl už z úhlu,“ vrátil se Karel Piták k situaci z 37. minuty, kdy rozhodčí odpískal postavení mimo hru a neuznal trefu Petra Švancary. „Asi to ofsajd opravdu byl,“ nepolemizoval s rozhodnutím pomezního exbrněnský útočník. „Tlačili jsme je, chyběla nám však finální přihrávka. Aspoň že jsme ještě na jaře neprohráli, pomůže nám to,“ dodal. Na dalším čistém kontě se podílel i bek Adam Petrouš. „Nepouštěli jsme soupeře do vyložených šancí, myslím, že to bylo v pohodě,“ stručně hodnotil výkon naší obrany.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články