Dokonalá zápletka skupiny A | SK Slavia Praha
Více

Dokonalá zápletka skupiny A

PRAHA - Při pohledu na tabulku skupiny A Poháru UEFA se snad žádný fanoušek neubrání spekulacím, jak se vše bude vyvíjet. První tři týmy postupují - ale kolik bude na postup potřebných bodů? Zdá se, že se vše může rázně vyjasnit už ve středu, ale také je možné, že se o postup bude válčit až do posledních minut závěrečného kola...
PRAHA - Při pohledu na tabulku skupiny A Poháru UEFA se snad žádný fanoušek neubrání spekulacím, jak se vše bude vyvíjet. První tři týmy postupují - ale kolik bude na postup potřebných bodů? Zdá se, že se vše může rázně vyjasnit už ve středu, ale také je možné, že se o postup bude válčit až do posledních minut závěrečného kola. Shrnuli jsme pro vás všechna fakta.

Co rozhoduje
Kritéria pro pořadí po odehrání všech zápasů v případě, že dva nebo více týmů dosáhnou stejného počtu bodů:
1. lepší skóre ze všech zápasů
2. vyšší počet vstřelených branek
3. vyšší počet branek vstřelených venku
4. klubový koeficient za předchozích pět ročníků, včetně koeficientu dané země

Výhody plynoucí z pořadí ve skupině
I na pořadí postupujících záleží. První a druhé místo totiž znamená, že v dalším kole, které se hraje vyřazovacím způsobem, tyto týmy budou hrát druhý zápas doma. Vítězové skupin budou hrát proti týmům ze třetích míst, celky z druhého místa se mohou těšit na osmičku klubů, které přejdou do Poháru UEFA z Ligy mistrů. V této fázi se naposledy nemohou utkat kluby ze stejného státu.

Zbývající program
Viking a Hamburk mají před sebou už jen jeden zápas, Slavia, Monako a CSKA dva. Aktuální tabulku najdete v pravé části obrazovky.

středa 30. listopadu
Slavia - Monako 20:45
CSKA Sofia - Viking 21:45

čtvrtek 15. prosince
Hamburk - Slavia 18:30
Monako - CSKA Sofia 21:45

Kolik bodů bude stačit?
Vývoj naší skupiny je zatím zcela otevřený, žádný klub není jistým postupujícím, ani není vyřazen. Magickou hranicí se zdá být sedm bodů, které zaručí postup, i když to samozřejmě může být méně. Jedna věc je jistá, pokud Slavia porazí Monako, postupuje, už ji za žádných okolností nedožene CSKA Sofia, ani Monako. Remíza, ale i porážka nechá náš tým stále ve hře. Řada fanoušků asi bude držet palce bulharskému zástupci, pokud CSKA porazí Viking a pak prohraje s Monakem, mohly by Slavii totiž díky výhodnému skóre stačit na třetí místo i mírné prohry s oběma posledními soupeři. Určitě i vy najdete celou řadu dalších variant.

Žluté stop nehrozí
Upřesněme ještě situaci kolem žlutých karet. Počítají se jen ty z prvního kola Poháru UEFA (tedy s Corkem, nikoliv z kvalifikace LM s Anderlechtem.) Díky nulovému počtu karet ze Stavnageru je již teď jisté, že žádný náš fotbalista nepřijde o střetnutí v Hamburku kvůli třetí žluté kartě, která znamená stop. Jedno napomenutí má na svém kontě devět našich hráčů: Fořt, Jarolím, Kozáčik, Krajčík, Piták, Suchý, Švento, Vlček, Zbončák.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články