Schyluje se k velké bitvě | SK Slavia Praha
Více

Schyluje se k velké bitvě

BRUSEL – „Důležité je pro nás bude nedostat branku a proměňovat šance, které si vytvoříme,“ řekl dnes na předzápasové konferenci trenér Anderlechtu Franky Vercauteren...
BRUSEL – „Důležité je pro nás bude nedostat branku a proměňovat šance, které si vytvoříme,“ řekl dnes na předzápasové konferenci trenér Anderlechtu Franky Vercauteren . „Samozřejmě, že můžeme někdy v zápase zariskovat, zejména pokud se do útoku zapojí více hráčů, ale rozhodně nebudeme bláznit. Nečeká nás totiž lehký soupeř,“ dodal kouč našeho soupeře, kterému přidělaly starost drobné zdravotní problémy Serhata Akina a Christiana Wilhelmsona. Tureckého reprezentanta trápí stehenní sval, švédského ofenzivního záložníka zranění paty. „Oba ale budou zřejmě připraveni hrát,“ doplnil informaci trenér. Problémy se zraněním prstu má i český gólman Zítka, proto Vercauteren nominoval tři brankáře. Rozmýšlí se mezi systémem 3-4-3 a 4-3-3.

Jakou hru očekává od Slavie? „Je to organizovaný tým, používá presing a několik hráčů stále vytváří tlak na míč. Předpokládám, že bude spoléhat na protiútoky,“ vyjmenoval Vercauteren.

Kouč si pochvaloval i nasazení hráčů při tréninku. „Všichni mají velkou motivaci probojovat se do sestavy, zahrát si v Lize mistrů. Mezi našimi útočníky je velká konkurence, možná někoho z nich použijeme v záloze.“ Ačkoliv mnoho fanoušků RSC považuje za velkého favorita, trenér jejich optimismus brzdí. „Začíná se od nuly, šance jsou vyrovnané.“

Druhou část tiskové konference vedl trenér Jarolím, na dotazy belgických novinářů odpovídal plynulou francouzštinou. Rozhovor s koučem Karlem Jarolímem.

V sedm hodin pak začal rozklusáním trénink slávistů na stadionu Constant Vanden Stocka, který náš trenér po deseti minutách uzavřel.

Na zápas bylo prodáno zatím 16 000 vstupenek, lístky si fanoušci kupovali u pokladen stadionu i dnes.

Výkop je zítra ve 20:30, sektor fanoušků hostů je za brankou z pohledu hlavní tribuny na pravé straně. Očekává se teplejší počasí než panovalo v posledních dnech u nás.

Všechny fotografie: Martin Malý

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články