Porveme se o dobrý výsledek, slibuje Piták | SK Slavia Praha
Více

Porveme se o dobrý výsledek, slibuje Piták

BRUSEL – Hlavní belgické město žije místním folklórním festivalem, ale zítra večer bude jistě tématem mnoha rozhovorů fotbal. Slavia svede se zdejším nejslavnějším klubem RSC Anderlecht první díl bitvy o Ligu mistrů.
BRUSEL – Hlavní belgické město žije místním folklórním festivalem, ale zítra večer bude jistě tématem mnoha rozhovorů fotbal. Slavia svede se zdejším nejslavnějším klubem RSC Anderlecht první díl bitvy o Ligu mistrů. Naši fotbalisté po příletu do města odpočívali v hotelu, večer je čeká trénink na hlavním stadionu. O síle svého zítřejšího soupeře nemají pochyb, kromě respektu, ale mluvili o víře ve vlastní síly.

„Čeká nás kvalitní tým s velkou sílou zejména v útoku,“ řekl Karel Piták. „Chtělo by to přečkat začátek, udržet dlouho bezgólový stav, pak bychom měli naději na dobrý výsledek. Určitě se tady o to porveme,“ slibuje náš záložník.

Anderlecht má jistou výhodu v tom, že se již do nejprestižnější fotbalové soutěže Evropy několikrát probojoval. „Určitě jsou na tom o něco lépe z hlediska zkušeností, hráli už Ligu mistrů, dostali se tam i z kvalifikace. Ale každý zápas začíná za stavu 0:0, stát se může všechno,“ říká Piták.

Zda nastoupí v záloze nebo na postu podhrotového záložníka nám neprozradil. „Vím, kde budu hrát, ale nerad bych o tom teď mluvil.“

K dalším zkušenějším hráčům patří Patrik Gedeon. „Nemohu říct, že bych cítil výrazně zvýšenou odpovědnost, zkušenějších hráčů je tu přece jenom víc. Brát to tak, že jde zítra o život, by bylo naopak tím nejhorším řešením, vzrůstala by nervozita.“

I pro Gedeona nebyl videozáznam prvního ligového zápasu Anderlechtu nijak hrůzostrašným zážitkem. „Anderlecht vyhrál výrazným rozdílem, ale La Louviére hráli bez taktiky, nebránili dobře, nechci nijak snižovat výkon vítězů, ale my budeme hrát něco jiného,“ svěřil se svými dojmy Patrik Gedeon.

„Bylo by dobré dotáhnout nějakou standardku,“ přeje si Martin Latka. „Hlavně nesmíme zalézt, musíme hrát aktivně už na soupeřově polovině,“ dodává.

Velká evropská premiéra možná čeká zítra některého z našich mladíků. „Trenéři nám říkali, že je třeba brát atmosféru zápasu pozitivně, měla by nás motivovat k dobrému výkonu,“ řekl nám jeden z nich Marek Suchý.

Zápas zítra začíná ve 20:30, řídit ho bude trojice ruských rozhodčích Baskakov, Jenutin a Volnin. Průběh můžete na našem webu sledovat v online reportáži.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články