Trenér Jarolím chce přivézt naději | SK Slavia Praha
Více

Trenér Jarolím chce přivézt naději

BRUSEL – Po příletu do Bruselu k důležitému zápasu Ligy mistrů poskytl trenér Slavie předzápasový rozhovor přítomným novinářům. Mluvil v něm o svých poznatcích, které předával o našem soupeři svému mužstvu, o sestavě a přípravě týmu v posledních chvílích před utkáním. „Věřím tomu, že si do odvetného zápasu přivezeme naději. Věřím, že ti hráči, kteří už mají něco za sebou strhnou k dobrému výkonu ty mladší, kteří toho tolik odehráno nemají.“
BRUSEL – Po příletu do Bruselu k důležitému zápasu Ligy mistrů poskytl trenér Slavie předzápasový rozhovor přítomným novinářům. Mluvil v něm o svých poznatcích, které předával o našem soupeři svému mužstvu, o sestavě a přípravě týmu v posledních chvílích před utkáním. „Věřím tomu, že si do odvetného zápasu přivezeme naději. Věřím, že ti hráči, kteří už mají něco za sebou strhnou k dobrému výkonu ty mladší, kteří toho tolik odehráno nemají.“

Jak velkou roli sehrají v následujícím souboji zkušenosti? Anderlecht již několikrát Ligu mistrů hrál, postoupil z předkola.
To vám řeknu ve středu v jedenáct, nebo spíš doufejme až za čtrnáct dní. Věřím tomu, že si do odvetného zápasu přivezeme naději. Věřím, že ti hráči, kteří už mají něco za sebou strhnou k dobrému výkonu ty mladší, kteří toho tolik odehráno nemají.

Co jim ještě může pomoci tíhu zápasu unést?
Budeme na ně pozitivně působit tak, aby je atmosféra motivovala k maximálnímu výkonu a nikoliv k nervozitě. Samozřejmě, že až samotný zápas ukáže, co to s nimi udělá.

Jak se dá eliminovat útočná síla Anderlechtu?
Musíme mít dobře zorganizovanou obrannou činnost, to se netýká jenom obránců, jde o defenzivní činnost celého mužstva. Není to ale jenom o bránění, musíme využít každou příležitost k tomu, abychom byli nebezpeční směrem dopředu.

Naše rozestavení se oproti lize určitě změní…
Bude určitě podobné tomu, které jsme v létě používali v přátelských zápasech s těžkými soupeři, víc bych ale nerad našemu soupeři teď prozrazoval.

Už jste se o rozhodl o sestavě? Jak těžké to bylo?
Představu už mám.

Na které hráče soupeře jste mužstvo zejména upozorňoval?
Na všechny. Jsou nebezpeční při standardních situacích. Mají pět, šest hráčů, na které si musíme dát pozor, není to tak, že by tam byl jeden hráč nějak výjimečný, kdo by vyčníval, a na něj to hráli. V koncovce se dokáží prosadit všichni, útočníci i hráči středové řady.

Jaké jsou jejich slabší stránky?
To právě moc ligové utkání neukázalo, soupeř dopředu nic nevymyslel. Věřím, ze je najdeme při samotném zápase.

Na ligovém utkání jste zažil atmosféru na stadionu, co jste o ní svému týmu řekl?
Budou se moci ukázat celé Evropě, mohou se podělit o to, co umějí. Nervozitu zatím z týmu necítím. Budeme s nimi na tom dál pracovat, s nervozitou se nehraje dobře. Na jednu stranu to přece není otázka života a smrti, je to fotbal, je to hra a z toho to musí vycházet. Hrají ho přece kvůli takovým zápasům.

Vy sám výjimečné napětí necítíte?
Už jsem říkal, je to fotbal. Přemýšlím o tom, do poslední chvíle se snažím si zápas Anderlechtu promítat, najít v něm detaily, abychom se připravili co nejlíp.

S jakým výsledkem byste byl zítra spokojen?
S přijatelným, takovým, kdy se nám podaří vstřelit branku a přivézt naději do odvety.

Vy jste sám byl u jednoho pokusu o ligu mistrů, dá se z nějak poučit?
Byl jsem u zápasu s Doněckem, poučit….to je těžké, hráči jsou tady teď jiní. Každopádně bych něco takového ale už nechtěl zažít. Fotbal je krásná, nevyzpytatelná hra, může vás zaskočit, překvapit. Na některé varianty taktického charakteru můžete hráče upozornit, na hřišti to už ale záleží jenom na nich.

Byl by postup do ligy mistrů vaším největším osobním životním úspěchem?
Neznám nikoho, kdo by dělal trenéra proto, aby byl neúspěšný. To víte, že bych byl rád, aby se to podařilo a Slavia to konečně dokázala. Já se snažím dělat svoji práci co nejlépe, tak, abychom hráli dobře, aby mužstvo bylo co nejlepší.. To platí i pro ty dva těžké zápasy, které jsou teď před námi.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články