Zápas z Bruselu na Galaxii Sport | SK Slavia Praha
Více

Zápas z Bruselu na Galaxii Sport

PRAHA - Vyrážíte povzbudit Slavii do Bruselu proti Anderlechtu? Určitě vás bude zajímat, jaká vás čeká na stadionu Constant Vanden Stocka atmosféra. Kapacita tribun je 26 361 diváků...
PRAHA - Vyrážíte povzbudit Slavii do Bruselu proti Anderlechtu? Určitě vás bude zajímat, jaká vás čeká na stadionu Constant Vanden Stocka atmosféra. Kapacita tribun je 26 361 diváků, na ligová utkání ji naplní jen držitelé permanentek, těch bude v nové sezóně 20 000. Vyprodané jsou zápasy zejména proti největším belgickým rivalům (Bruggám, Standardu Lutych a Genku). Na ostatní utkání dorazí pravidelně zmíněných 20 tisíc diváků.

Stadion Anderlechtu se dlouho jmenoval Versé stadion. K jeho přejmenování došlo po rozsáhlé přestavbě v roce 1983. Od té doby nese jméno současného čestného předsedy klubu jedenadevadesátiletého Constanta Vanden Stocka. V roce 1992 získal projekt stadionu prestižní cenu za sportovní architekturu. Rekonstrukce nebyla financována vládou, ale byla uhrazena ze zisků z reklam a sponzorských lóží.

Kapacita pro zápasy evropských pohárů je snížena na 21 845 míst, bývá většinou vyprodáno, pořadatelé čekají plný dům i proti Slavii.

Stejně jako Slavia, i RSC zahájí o tomto víkendu ligu na domácím stadionu, soubojem s Louvierre. Zápas bude v hledišti sledovat i náš trenér Karel Jarolím společně s asistentem Miroslavem Janů. O své dojmy se s námi náš kouč podělí v neděli po návratu do Prahy.

Pokud do Belgie nepojedete, máte možnost zápas sledovat na obrazovkách kabelové televize Galaxie Sport. Komentovat ho pro vás bude dvojice Tomáš Radotínský a Jakub Otava.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články