Výsledkový servis dorostu | SK Slavia Praha
Více

Výsledkový servis dorostu

Slavia „A“ dor. – Viktoria Plzeň 2:1 (2:0), ČPP liga SD, sobota 19.3.2005
Branky Slavie: Starý, Zelinka
Sestava: Jakub Diviš – Jiří Novotný, Marek Suchý, Michal Šmíd, Jaroslav Starý (69. Roman Švamberg) – Josef Marc, Bohdan Subota, Petr Janda, Michal Held (80. Michal Kočí) – Martin Prikner, Karel Zelinka

Do zápasu jsme vstoupili hodně aktivně a Plzeň zaskočili. Vytvořili jsme si postupně čtyři gólové šance, v koncovce jsme však neuspěli. Při rohovém kopu ve 24. minutě jsme už ale měli více štěstí a Starý vstřelil úvodní branku. Ve 38. minutě pak soupeř zahrál v pokutovém území rukou a Zelinka nařízenou penaltu bezpečně proměnil.
Po přestávce jsme již taktickou hrou drželi dvoubrankové vedení a snažili se hrozit z brejků. Opět se nám ale nedařila finální fáze. Toho využil pět minut před koncem soupeř, kterému se po chybě naší obrany podařilo snížit. Vítězství 2:1 jsme si však pohlídali.

Chmel Blšany – Slavia „B“ dor. 1:3 (0:2), ČLSD, pátek 18.3.2005
Branky Slavie: Dvořák, Vrzal, Valenta
Sestava: Michal Puš – Miroslav Pecka, Adam Rožánek, Radek Dejmek, Lukáš Kindel (57. Martin Hladík) – Milan Černý, Jakub Vagrčka, Tomáš Jablonský, Ondřej Vrzal (73. Jakub Jirovský) – Radim Nečas (86. Zdeněk Zahálka), Lukáš Dvořák (65. Jiří Valenta)
Nejlepší hráči: Jablonský, Vagrčka, Pecka
Pořadí gólových přihrávek: 16 – Jablonský, 9 – Vrzal, 8 – Kindel, 7 – Valenta, 5 – Vagrčka, 3 – Marc

Druhý zápas jara jsme absolvovali v Blšanech na trávě. Terén byl pro nás těžký, protože se naši hráči v tréninku zatím na přírodní trávník nedostali. Možná i proto jsme dlouho nenalezli dobrou střeleckou mušku. Přesto jsme si do přestávky vytvořili dvougólové vedení. Ve 32. minutě se trefil po rohovém kopu Jablonského hlavičkou Dvořák. Ve 37. minutě pak zvyšoval po dalším rohu Jablonského Vrzal.
Ve druhém poločase se soupeři podařilo snížit, když se v 55. minutě trefil z trestného kopu. Blšany v tu chvíli pocítily šanci, slávisté však v 85. minutě definitivně rozhodli. Po levém křídle zatáhl míč Jirovský, přihrál Nečasovi. Jeho střelu sice gólman vyrazil, ale chytrá dorážka Valenty už pečetila vítězství Slavie 3:1.

Slavia „C“ dor. – Viktoria Plzeň 3:0 (2:0), ČPP liga MD, sobota 19.3.2005
Branky Slavie: Necid, Dočkal, Lukeš
Sestava: Michal Toma – David Sobíšek (51. Milan Vukovič), František Lukeš, Petr Kobler, Jan Sirový – Lukáš Vácha, Bořek Dočkal, Marcel Gecov (60. Lukáš Stuchl), Jan Kovařík – Tomáš Necid (77. Pavel Kroupa), Tomáš Pekhart (70. Michal Uhlíř)
Nejlepší hráči : Kobler, Vácha, Dočkal

Houževnatého a organizovaně bránícího soupeře jsme porazili hlavně lepší kombinační hrou, aktivitou a větším počtem brankových příležitostí. Ve 31. minutě pronikl Kovařík po levé straně, první přihrávku obránce ještě zablokoval, ale druhým centrem pravou nohou na zadní tyč našel Necida a ten prostřelil padajícího brankáře. Ve 33. minutě vystihl Sirový soupeřovu přihrávku, dlouhým míčem našel mezi stopery Dočkala, který se v tvrdém souboji uvolnil a zvýšil na rozdíl dvou branek.
V šesté minutě druhého poločasu jsme zvýšili na konečných 3:0. Kovařík nakrátko rozehrál rohový kop, Dočkal centrem za obránce uvolnil Lukeše a ten vstřelil svou první branku v této sezóně. Plzeň ohrozila naší branku pouze ze standardních, s těmi si navíc bezchybně poradil brankář Toma.

Chmel Blšany – Slavia „D“ dor. 0:2 (0:0), ČLMD, pátek 18.3.2005
Branky Slavie: Bambur, soupeř vlastní
Branky Sestava Slavie: Martin Žejdlík – Tomáš Němec, Radek Šulc, Jan Hošek, Marek Kindel (60. Lukáš Brandejs) – Martin Vnouček (50. Petr Vopěnka), Petr Novotný, Jakub Kučera (55. Ondřej Koch), Martin Dostál (50. Zdeněk Čechák) – Huari Bambur, Petr Hošek

V prvním jarním utkání na trávě jsme byli o samého úvodu lepším mužstvem. Domácí si nevytvořili žádnou šanci, hrozili pouze ze standardních situací. V prvním poločase se nám nedařila koncovka, góly přišly až po přestávce. Úvodní branka padla po tom, co Petr Hošek prodloužil míč hlavou na Bambura a ten se z jedenácti metrů trefil k tyči. Krátce na to jsme zvýšili na konečných 2:0, míč po centru Dostála si do vlastní sítě srazil sám obránce soupeře. V dalším průběhu půle jsme měli také šance, skóre se už ale neměnilo.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články