Martin Zbončák: Dostáváme laciné branky | SK Slavia Praha
Více

Martin Zbončák: Dostáváme laciné branky

DRNOVICE - Z malé vísky u Vyškova odjížděli slávisté s prázdnou. „Herně jsme nepropadli. Vytvořili jsme si i víc šancí, ale nedařila se nám koncovka. Naopak Drnovice vytěžily z minima maximum. Alespoň bod jsme tu získat měli,“ mrzelo po utkání slávistu Miroslava Holeňáka. „Těch příležitostí jsme měli za celý zápas opravdu hodně. Je obrovská škoda, že jsme prohráli,“ podotkl Karel Piták.
DRNOVICE - Z malé vísky u Vyškova odjížděli slávisté s prázdnou. „Herně jsme nepropadli. Vytvořili jsme si i víc šancí, ale nedařila se nám koncovka. Naopak Drnovice vytěžily z minima maximum. Alespoň bod jsme tu získat měli,“ mrzelo po utkání slávistu Miroslava Holeňáka. „Těch příležitostí jsme měli za celý zápas opravdu hodně. Je to obrovská škoda, že jsme prohráli,“ podotkl Karel Piták.

V prvním poločase měli fotbalisté Slavie navrch a soupeře přehrávali. Hned v úvodu duelu měl velkou možnost otevřít skóre Piták. „Zkoušel jsem to dát podél brankáře, ale on to na poslední chvíli stačil vyrazit,“ vrátil se k akci zklamaný záložník. „Měli jsme několik vyložených šancí, musíme je proměňovat,“ prohodil smutně Martin Zbončák.

Také po přestávce jsme byli aktivnější, jenže po dvou třetinách hry se prosadily Drnovice. „Byla to snad jejich první vážnější střela na bránu,“ poznamenal Zbončák. „Holenda to trefil parádně, brankář s tím nemohl nic dělat,“ řekl Holeňák. O čtvrthodinku později soupeř zvýšil. „Dostáváme laciné góly,“ prohlásil Zbončák, který deset minut před koncem vykřesal Slavii gólem alespoň naději. „Koloušek mi krásně přihrál. Po prohře ale nemá žádnou hodnotu.“

Slávisté bojovali alespoň o bod do posledních vteřin, Drnovice si však vítězství taktickou hrou a třemi našetřenými střídáními pohlídaly. „Věřili jsme až do konce, že to bude remíza. Nevyšlo to, musíme se naučit lépe zvládat momenty, kdy se nám tolik nedaří,“ uzavřel Zbončák.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články