Slavia vyhrála turnaj Arcadia Belek | SK Slavia Praha
Více

Slavia vyhrála turnaj Arcadia Belek

ANTALYA - Slavia vyhrála turnaj Arcadia Belek a úspěšně zakončila soustředění v turecké Antalyi. Ve finále remizovala s bulharským prvoligovým týmem Lokomotiv Plovdiv 1:1. Za soupeře otevřel skóre již v desáté minutě Kamburov, červenobílí si ale vynutili převahu a zaslouženě vyrovnali. Branku vsítil křížnou střelou z pokutového území Pavel Fořt...
ANTALYA - Slavia vyhrála turnaj Arcadia Belek a úspěšně zakončila soustředění v turecké Antalyi. Ve finále remizovala s bulharským prvoligovým týmem Lokomotiv Plovdiv 1:1. Za soupeře otevřel skóre již v desáté minutě Kamburov, červenobílí si ale vynutili převahu a zaslouženě vyrovnali. Branku vsítil křížnou střelou z pokutového území Pavel Fořt. V druhém poločase již branka nepadla, a tak o vítězi celého turnaje rozhodl penaltový rozstřel. Rozhodla šestá série. Fořt, Zbončák, Piták, Sedláček, Holeňák a Adauto svůj pokutový kop proměnili, bulharský obránce Petrov ale napálil míč do břevna Kozáčikovy branky.

Útočník Pavel Fořt byl ve finále turnaje jedním z nejlepších slávistů na hřišti. Vstřelil branku ze hry, proměnil penaltu a odvedl spoustu černé práce v defenzivní činnosti. Po zápase toho měl plné kecky, ale stálo to za to. „Tohle bylo asi nejkvalitnější utkání, co jsme v Turecku sehráli. Soupeř byl opravdu vynikající. O to víc jsme rádi, že jsme zvítězili,“ pochvaloval si hrdina duelu.

Po deseti minutách hry to se slávisty nevypadlo dobře, už v desáté minutě dostali gól a vystřídat musel po ostrém souboji Jiří Rychlík. Červenobílí však nesložili zbraně a útočník Fořt po půlhodině hry vyrovnal. „Laty mi to patou krásně přihrál do vápna a já jenom vystřelil. Viděl jsem, jak jde míč na zadní a prochází do sítě. Tak jsem si řekl, že je to dobrý,“ popisoval důležitý zásah.

Fořt sehrál významnou roli i v penaltovém rozstřelu, když bezchybnou střelou k tyči načal slávistickou sérii šesti proměněných pokutových kopů. „Byl jsem rozhodnutý hned, kam to kopnu. Já to totiž jinam nedávám,“ smál se po utkání. Někteří fotbalisté Slavie si spolu s ostatními na počest vítězství přiťukli na hřišti sklenkou šampaňského. „Víc ale slavit nebudeme, jsme tu na soustředění.“

Pavel Fořt a jeho spoluhráči si vítězství cenní. „Mančafty, proti kterým jsme hráli, byly určitě kvalitní. Navíc se hrálo dost tvrdě,“ vysvětlil mladý útočník, jenž zároveň pochválil své spoluhráče. „Kluci podali super výkony, myslím, že jsme hráli dobře technicky po zemi.“ V neděli se Slavia vrací domů do Prahy. Pavel Fořt ovšem Turecko opustí jen na chvíli, protože se sem spolu s Martinem Latkou začátkem týdne vrací s českou reprezentací do jednadvaceti let.

Slavia - Lokomotiv Plovdiv 1:1 (poločas 1:1, penalty 6:5)
Branky: 30. Fořt - 10. Kamburov.
Penalty proměnili:Fořt, Zbončák, Piták, Sedláček, Holeňák a Adauto. Plovdiv: Kamburov, Mihailov, Pasrov, G.Illiev a Janchevski. Petrov nedal.
Slavia: Kozáčik - Došek, Švec, Holeňák, Rychlík (11.Sedláček), Piták, Gedeon, Latka (55. Bejbl), Zbončák, Adauto, Fořt. Náhradníci: Samoel, Chleboun
Lokomotiv Plovdiv: Kolev - Ivanov, Tunchev, Kotev (70. Pasrov), G.Iliev, Kamburov, Stoinev, Hubenov (53. Mihailov), Dimitrov (65.Janchevski), Hristev, Krizmanic. Náhradníci: Petrov, Dani Morales, D.Iliev


Průběh utkání:
1. Utkání začalo.
1. V původně nahlášené sestavě došlo k jedné změně, místo Radka Bejbla hraje Miroslav Holeňák.
10. Prohráváme 0:1.
Kamburov vstřelil gól po akci na pravé straně. Kamburov dostal přihrávku od Stoineva a z deseti metru překonal Kozáčika. Akci předcházel ostrý zákrok na Jiřího Rychlíka.
11. Slavia střídá. Jiří Rychlík odkulhal ze hřiště, nahradil ho Lumír Sedláček.
30. Vyrovnáno! Branku vstřelil Pavel Fořt!!!
Slavia si vytvořila převahu a zaslouženě vyrovnala. Tvrdou křížnou střelou z prostoru pokutového území se prosadil Pavel Fořt.
45. Skončil první poločas. Stav utkání 1:1
Část prvního poločasu se hrála znovu jako v předchozích utkáních za hustého deště. Slavia se nechala v úvodu zaskočit rychlým gólem, pak si však vytvořila velkou převahu a zaslouženě vyrovnala.

46. Začal druhý poločas. Oba týmy nastoupily beze změn.
53. Plovdiv vystřídal. Místo Hubenova nastoupil Mihailov.
55. Slavia podruhé střídá. Místo Martina Latky přišel na hřiště Radek Bejbl.
65. Plovdiv střídá. Janchevski nahradil na hřišti Dimitrova.
70. Další střídání v týmu soupeře. Pasrov nahradil Koteva.
90. Utkání skončilo. O vítězi turnaje rozhodne penaltový rozstřel.
Slavia vyhrála penaltový rozstřel 6:5. Naše branky vstřelili Fořt, Zbončák, Piták, Sedláček, Holeňák a Adauto. Za Plovdiv skorovali Kamburov, Mihailov, PasrovG.Illiev a Janchevski. V seste serii napálil míč do břevna Petrov. Slavia vyhrála turnaj Arcadia Belek!!!

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články