Chceme hrát lépe než na jaře, říká trenér B-mužstva | SK Slavia Praha
Více

Chceme hrát lépe než na jaře, říká trenér B-mužstva

Necelý týden zbývá do začátku České fotbalové ligy. Slávistickou juniorku, která se třetí nejvyšší soutěže v Čechách pravidelně účastní, čeká hned na úvod tvrdý zápas v Náchodě. Jak je kouč spokojený přípravou? „Udělali jsme kus práce, ale hodně nás ještě čeká,“ říká trenér B-mužstva Pavel Trávník. Do nové sezóny vkročí rezerva bez dvou dlouhodobě zraněných fotbalistů. Lukáš Nachtman je po operaci a Petr Musil nosí kvůli zlomené zánártní kůstce sádru. Další marod Lukáš Tomajko se zapojí do tréninku v nejbližších dnech...
Necelý týden zbývá do začátku České fotbalové ligy. Slávistickou juniorku, která se třetí nejvyšší soutěže v Čechách pravidelně účastní, čeká hned na úvod tvrdý zápas v Náchodě. Jak je kouč spokojený přípravou? „Udělali jsme kus práce, ale hodně nás ještě čeká,“ říká trenér B-mužstva Pavel Trávník. Do nové sezóny vkročí rezerva bez dvou dlouhodobě zraněných fotbalistů. Lukáš Nachtman je po operaci a Petr Musil nosí kvůli zlomené zánártní kůstce sádru. Další marod Lukáš Tomajko se zapojí do tréninku v nejbližších dnech.

V létě došlo v mužstvu tradičně k několika změnám. Juniorku opustili mimo jiné Balík, Vaněk, Buryánek a Budějský. Tým naopak posílala čtveřice navrátilců z hostování - Mejzlík, Stibůrek, Bálek a Musil. „V minulosti jsem je trénoval a dobře je znám. Zapadli do kolektivu, hodně nám pomůžou,“ podotýká Trávník. Dále přišel bosenskohercegovinský obránce Siniša Gagula, o kategorii výš postoupili z A-dorostu Studík, Bauer, Tomajko, Parys a Tomáš Dubský. „Celkem tu je dvacet hráčů, tři jsou ale zraněni,“ poznamenává kouč, který si mladíky pochvaluje. „Studík a Bauer se uvedli velmi dobře. Svými výkony a přístupem si říkají o základ. Také Gagula bude přínosem,“ věří trenér.

S výsledky v přípravě je kouč spokojen. „Když nepočítám turnaj v Počátkách, který byl hned v úvodu, tak jsme čtyřikrát vyhráli a třikrát remizovali. To není špatné,“ říká Trávník. Trenéra však trápí produktivita. „V některých zápasech jsme ukázali, že góly dávat umíme. V dalších ale bylo vidět, že když se dostaneme do krize, tak máme problémy,“ vysvětluje.

Cíle pro nadcházející sezónu má trenér následující: „Umístění jsem si dopředu nestanovil. Rád bych viděl tým kvalitou hry a body výš, něž tomu bylo na jaře. To je cesta k úspěchu,“ prohlašuje Trávník. Má jasno o základní sestavě? „Tak z osmdesáti procent ano, zbývá doladit určité detaily, ty probereme s realizačním týmem,“ pokračuje hlavní kouč. Na přemýšlení má čas do soboty, kdy je na programu střetnutí v Náchodě. „Zápas bude náročný. Po třítýdenním tvrdém tréninku se budeme ve zbylých dnech spíš uvolňovat a dolaďovat formu,“ uzavírá Trávník.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články