Ze Žižkova s prázdnou | SK Slavia Praha
Více

Ze Žižkova s prázdnou

V druhém zápase za sebou jsme nedokázali vstřelit branku, a tak o výsledku nedělního malého derby na Žižkově rozhodla Straceného penalta. Karel Piták, který se po přestupu z Hradce Králové objevil v základní sestavě na pravé straně zálohy, tak musel ve svém prvním utkání za Slavii spolknout nepříjemnou porážku.

První poločas nabídl vyrovnaný fotbal. Po úvodním oťukávání se do první šance tlačil v 11. Stracený, na roh odvracel obětavým skluzem Petrouš. O chvíli později jsme mohli vést my – po pravé straně zatáhl míč Zelenka, našel T. Doška, který posunul na zleva nabíhajícího Kuchaře. Pižanowski však nájezd ustál a střelecký pokus našeho záložníka vyrazil. Viktorka kontrovala ve 21., kdy si Šmarda naštěstí nerozuměl s Chihurim a na přihrávku v malém vápně nedosáhl. Slávisté znovu zazlobili ve 28. – Zelenka ‘ukličkoval’ v pokutovém území dva soupeřovy zadáky, posunul na Tomáše Doška, který ale nedokázal v ideální příležitosti kloudně vystřelit. Ve 32. prováhal přiležitost ke střele Zelenka. Před půlí nás ještě podržel Václavík, když zlikvidoval sólo Straceného.

Po přestávce úroveň hry klesla, k čemuž bohužel přispěli výraznou měrou naši fotbalisté. Viktorka si vytvořila převahu a Slavia se nedostala do jediné kloudné akce – vázla kombinace i pokusy prosadit se ze vzduchu, nakopávané balóny žižkovští obránci s přehledem odvraceli. První vážné varování vyslal na naší branku Chihuri, jehož střela z 60. minuty proletěla těsně vedle šibenice, za čtyři minuty stejný hráč nedokázal Václavíka překonat z bezprostřední blízkosti. Zle bylo v 69., Stracený se na hranici vápna po střetu s Dostálkem ochotně poroučel k zemi a kopala se penalta, kterou postižený se štěstím proměnil. V 76. byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen Kozel a bylo po zápase. Dvě minuty před koncem sice musel předčasně pod sprchy i Sabou, na zvrat jsme už však neměli ani čas, ani sílu.

Jak to viděli naši hráči
Martin Müller komentoval další bodovou ztrátu takto: „Měli jsme šance, ale nedali jsme gól a na ty se hraje. Ve druhém poločase jsme nakopávali dlouhé míče a nikam to nevedlo. Je škoda, že jsme tady neuspěli, ze začátku to vypadalo, že neodjedeme s prázdnou,“ říkal zklamaně náš obránce. Michal Václavík, který nás několikrát podržel, viděl příčinu prohry stejně: „Nedali jsme branku, v tom to je. Po poločase jsme nehráli po zemi a nedostali se k vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky.“

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články