Juniorka vybojovala první jarní bod | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vybojovala první jarní bod

Ve dvacátém kole ČFL remizovala slávistická rezerva v domácím prostředí na Xaverově s béčkem Liberce 2:2. Po prvním poločase jsme prohrávali už 0:2, ale díky gólům Hrdličky a Chlebouna v poslední desetiminutovce jsme utkání vyrovnali...
Ve dvacátém kole ČFL remizovala slávistická rezerva v domácím prostředí na Xaverově s béčkem Liberce 2:2. Po prvním poločase jsme prohrávali už 0:2, ale díky gólům Hrdličky a Chlebouna v poslední desetiminutovce jsme utkání vyrovnali.

Slávistům se v první půli nedařilo. Hosté měli navrch a využívali především pravou stranu hřiště, na které se pohyboval Miroslav Slepička. Fotbalista, jenž do Liberce přišel z Příbrami za patnáct milionů korun, se také zasloužil o první gól soupeře, když si v 6. minutě naskočil na centr Kočího a otevřel gólový účet střetnutí. Největší možnost vyrovnat jsme měli zhruba o deset minut později, ale Krajčík své sólo po pravé straně hřiště zakončil pouze střelou do gólmana Valenty. V závěru poločasu se už naši hráči viděli v kabině, polevili v koncentraci a podruhé inkasovali. Slepička vybojoval míč, protáhl se kolem obránce Balíka a v pokutovém území našel Broschinského, který z několika metrů překonal brankáře Kozáčika.

Po přestávce čekal fotbalisty Slavie těžký úkol - vstřelit alespoň dva góly. Herně se nám však nadále nedařilo a Liberec byl nebezpečnější. Šance jsme si vytvořili až v závěrečných deseti minutách. V 80. se Hrdlička postavil k přímému kopu z hranice pokutového území, šikovně obstřelil zeď a snížil na rozdíl jediné branky. V té chvíli vycítili slávisté příležitost dosáhnout na první jarní bod a výrazně přidali. Zlepšená útočná fáze s sebou přinesla i okénka v naší obraně a hosté jich mohli využít tři minuty před koncem. Protiútok čtyři na jednoho ale nedokázali dovést do úspěšného konce, a tak jsme udeřili my. V 88. rozehrál Hrdlička rohový kop, nacentroval do šestnáctky, kde se nejlépe orientoval Chleboun a zajistil Slavii bod za remízu 2:2.

"Zápas probíhal v podobném duchu jako poslední domácí utkání proti béčku Příbrami. Brzy jsme dostali gól. Byli jsme málo aktivní a nehráli dobře. Naneštěstí nás ještě v poslední minutě poločasu potrestal soupeř další brankou. Ve druhé půli jsme oživili hru příchodem Dubského. Od gólu Hrdličky se výkon o padesát procent zlepšil. Věřím, že se naše střelecká neúspěšnost tímto zápasem zlomí," uvedl asistent Luboš Kozel.

Slavia B - Liberec B 2:2 (0:2)
Branky: 6. Slepička, 45. Broschinský - 80. Hrdlička, 88. Chleboun
Sestava Slavie: Kozáčik - Kratochvíl (30. Chleboun), Šilhavý, Zachariáš, Balík - Krajčík, Vondráček, Kotrba (59. Neno), Hrdlička - Hašler, Emmerling (46. Dubský)

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články