V sobotu proti Příbrami | SK Slavia Praha
Více

V sobotu proti Příbrami

V sobotu 27. března pokračuje liga třiadvacátým kolem. Na Strahově hostíme od 17:00 Příbram. Půjde o hodně. Vítězstvím v Ostravě jsme se sice vrátili do hry o titul a Ligu mistrů, ale v horní čtvrtině tabulky je pořádně těsno, a tak musíme tříbodový zisk z Bazalů v domácím prostředí potvrdit. Ze třetího a čtvrtého místa se na nás totiž tlačí týmy Sparty a Olomouce, které ztrácejí pouhý bod.<br> Příbram vstupovala do sezóny s velkými ambicemi a po prvním kole díky výhře nad Jabloncem 4:1 dokonce vedla tabulku. Poté se jí však rázem přestalo dařit a čtyři porážky v řadě mezi 11. a 14. kolem vedly prezidenta klubu Jaroslava Starku k odvolání kouče Jozefa Chovance. Mužstva se ujal trenér František Kopač a během dosavadních osmi zápasů s ním získal třináct bodů...
V sobotu 27. března pokračuje liga třiadvacátým kolem. Na Strahově hostíme od 17:00 Příbram. Půjde o hodně. Vítězstvím v Ostravě jsme se sice vrátili do hry o titul a Ligu mistrů, ale v horní čtvrtině tabulky je pořádně těsno, a tak musíme tříbodový zisk z Bazalů v domácím prostředí potvrdit. Ze třetího a čtvrtého místa se na nás totiž tlačí týmy Sparty a Olomouce, které ztrácejí pouhý bod.

Příbram vstupovala do sezóny s velkými ambicemi a po prvním kole díky výhře nad Jabloncem 4:1 dokonce vedla tabulku. Poté se jí však rázem přestalo dařit a čtyři porážky v řadě mezi 11. a 14. kolem vedly prezidenta klubu Jaroslava Starku k odvolání kouče Jozefa Chovance. Mužstva se ujal trenér František Kopač a během dosavadních osmi zápasů s ním získal třináct bodů.

Příbrami vycházejí spíše zápasy proti silným mužstvům. Soupeř v letošním ročníku první ligy dvakrát remizoval se Spartou či porazil Liberec. Na podzim u Litavky neuspěla ani Slavia, když podlehla 0:1. V sezóně 2002/2003 jsme v Příbrami rovněž prohráli 1:2, střelec naší jediné branky byl Adam Petrouš. V odvetě na Strahově jsme ale nad sobotním protivníkem zvítězili 3:1. Do listiny střelců se zapsali Skácel, Piták a Adauto.

Příbram v zimní přestávce opustily známé tváře. Odešli stárnoucí kanonýr Horst Siegl, tvůrce hry Pavel Zavadil, zkušený obránce Vlastimil Svoboda i gólman Michal Václavík, který byl na podzim v příbramském klubu na hostování ze Slavie. Příbram má problémy se zraněnými brankáři. Mimo hru jsou Radek Sňozík s Oldřichem Pařízkem. Příležitost tak dostává Lukáš Paleček s pouhými třemi prvoligovými starty. Největší osobností soupeře je Rudolf Otepka, který je úspěšným zakladatelem i zakončovatelem většiny akcí. V útoku nastupuje dvoumetrový Jan Žemlík.

Foto: Martin Malý

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články