Slávistky vstoupily do jara vítězně | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vstoupily do jara vítězně

V prvním jarním kole nejvyšší fotbalové soutěže žen jsme porazili Kladno 3:0. Úvodní branku střetnutí vstřelila po třech minutách hry reprezentantka Iva Mocová. Krátce před koncem pojistila naše vítězství dvěma góly zkušená Gábina Chlumecká...
V prvním jarním kole nejvyšší fotbalové soutěže žen jsme porazili Kladno 3:0. Úvodní branku střetnutí vstřelila po třech minutách hry reprezentantka Iva Mocová. Krátce před koncem pojistila naše vítězství dvěma góly zkušená Gábina Chlumecká.

Hráčky Slavie vstoupily do utkání velmi dobře a už ve 3. minutě se radovaly z gólu. Rozehrávali li jsme rohový kop. Ve skrumáži uvnitř pokutového území se nejlépe zorientovala Mocová a střelou z několika metrů zaznamenala první branku jara. Poté jsme se dlouho nemohli prosadit a zápas byl otevřený. Naděje soupeřek na vyrovnání utnula až v 85. přesnou hlavičkou po centru Budošové Chlumecká. O dvě minuty později se Chlumecká trefila znovu. Tentokrát hlavou překonala brankářku Kladna po přihrávce Pěničkové.

„Rychlá branka nás trochu zbrzdila. Kladno hrálo celou dobu velmi defenzivně, nedařilo se nám prosadit. Vytvořili jsme si převahu, měli tři velké šance, ale ani jednu neproměnili. Druhý potvrzující gól jsme dali až v závěru,“ uvedl trenér Josef Duchek.

Slavia – Sparta Kladno 3:0 (1:0)
Branky: 3. Mocová, 85. a 87. Chlumecká
Sestava Slavie: Hasíková – Hreňová – Marková, Petranová (88. Tománková), Šteffanová – Kaplanová (64. Zubková), Budošová (85 Jeřábková), Pěničková, Ižová – Mocová, Chlumecká (86. Šimanovská)

Předsezónní rozhovor s trenérem Josefem Duchkem

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články