Předsezónní rozhovor s trenérem Josefem Duchkem | SK Slavia Praha
Více

Předsezónní rozhovor s trenérem Josefem Duchkem

Jak hodnotíte zimní přípravu?
Proběhla podle plánu. Třikrát týdně jsme měli trénink a sehráli několik přípravných zápasů. Nejkvalitnější duel byl s polskou Wroclawí. Dále jsme se zúčastnili halového turnaje v Hradci Králové. Bohužel, od druhé poloviny února vypadly z přípravy Petra Taušová, Kateřina Hejlová, Pavla Benýrová, Dana Jeřábková, delší dobu byla nemocná Dagmar Hreňová. Zranění nám trochu narušila přípravu.

Jak vypadal tréninkový plán?
Model byl zhruba stejný jako minulý rok. V pondělí se chodilo běhat, ve středu na spinning a v pátek se trénovalo na hřišti.

Které fotbalistky k nám v zimní pauze přišly a jak jste s posilami spokojen?
Novou hráčkou je Marcela Ižová ze Slovenska, kterou jsme získali na přestup. Postupně se s námi sehrává, zkoušeli jsme ji na několika postech. Až mistrovské zápasy ukáží, jestli je pro nás tou pravou posilou. K týmu se též připojily mladé hráčky, Šárka Holečková a Pavla Benýrová, jež jsou u nás na půlročním hostování.

Je tým kvalitnější než na podzim?
Dopředu se nedá říci, zda budeme silnější. Pro nás je hlavně důležité, aby se daly do kupy zraněné hráčky a mohly zasáhnout do play-off.

Jaká zranění fotbalistky trápí?
Petra Taušová laboruje se zraněným prstem. Kateřina Hejlová má problémy s kolenem. Byla na vyšetření a je otázkou, jak to dopadne. Pavla Benýrová by měla zahájit přípravu začátkem dubna. Dana Jeřábková má dlouhodobě potíže s koleny, do tréninku se zapojila minulé pondělí. Gábinu Chlumeckou trápí achilovka. Během tří až čtyř týdnů by mohla být zdravá.

S čím vstupujete do jarní části ligy?
Jednoznačně chceme co nejdříve dosáhnout takového bodového zisku, který zaručuje druhé místo po základní části. Pomalu se tak budeme moci připravovat na play-off i za cenu, že dostanou příležitost další hráčky z áčka.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články