Slavia vyloupila Bazaly! | SK Slavia Praha
Více

Slavia vyloupila Bazaly!

Šlágr dvaadvacátého ligového kola zvládla lépe Slavia. V Ostravě vyhrála v napínavém zápase před vyprodaným hledištěm 2:0! Skóre otevřel po necelých dvaceti minutách Karel Piták. Domácí se dlouho snažili o vyrovnání, místo toho však v nastaveném čase inkasovali podruhé, svou premiérovou trefu v nejvyšší soutěži zaznamenal Tomáš Hašler...
Šlágr dvaadvacátého ligového kola zvládla lépe Slavia. V Ostravě vyhrála v napínavém zápase před vyprodaným hledištěm 2:0! Skóre otevřel po necelých dvaceti minutách Karel Piták. Domácí se dlouho snažili o vyrovnání, místo toho však v nastaveném čase inkasovali podruhé, svou premiérovou trefu v nejvyšší soutěži zaznamenal Tomáš Hašler.

Slavia nastoupila s jednou změnou v sestavě, na lavičce zůstal Michal Švec, místo něj hrál na levé straně obrany od první minuty Milan Zachariáš. György Jozsi se odtud posunul do zálohy.

„Jsme šťastní, že jsme uspěli. Ale výsledek nepřeceňuju, po prohře se Spartou jsem říkal, že jsme ztratili jen jeden zápas. Dnes jsme zase jeden vyhráli. Po derby jsme netruchlili, po Baníku nebudeme slavit,“ prohlásil trenér Slavie Josef Csaplár. „Věděli jsme, jak soupeř hraje. Ostrava je nejsilnější v přechodové fázi a brejku. Oproti jiným utkáním jsme hráli od půlky. A pak s maximálním nasazením a agresivitou. Svou roli sehrálo i štěstí,“ rozebíral střetnutí.

„Ze začátku měl soupeř dvě šance, my hrozili z brejků. Vypracovali jsme si nějaké příležitosti a šli do vedení. Druhý poločas to byla ze strany Ostravy trochu křeč,“ pokračoval Csaplár. „Vždy je to o klíčových okamžicích, my je zvládli, Baník ne. První gól padl po chybě domácích, což pro ně byla rána do vazu. Podobná situace se stala minulý týden, kdy jsme se Spartou inkasovali hloupou branku z přímého kopu,“ uzavřel.

Kouč Ostravy František Komňacký byl pochopitelně zklamaný. „Moc jsme toužili po úspěchu, dobře jsme si spočítali, co by znamenalo slávisty porazit. Hosté hráli ve velkém nasazení, dvojice stoperů odvedla vynikající práci. Šance Slavie byly nebezpečnější. Ve druhé půli byl náš tlak chaotický, chtěli jsme za každou cenu útočit, což způsobovalo, že jsme dělali chyby, které protivník trestal brejky. Ale ani já nedělám z výsledku tragédii,“ uzavřel zkušený trenér.

Průběh zápasu
Ohlasy slávistů
Fotografie zde a zde.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články