Byli jste skvělí, vzkazují slávisté fanouškům | SK Slavia Praha
Více

Byli jste skvělí, vzkazují slávisté fanouškům

Nedělní derby přilákalo do ochozů rekordní návštěvu. Turnikety prošlo 16156 diváků, tolik fanoušků ještě na Strahově na ligovém zápase v novodobé historii nebylo. Ačkoliv Slavia prohrála, její příznivci si pomyslné fanouškovské body mohou připsat zcela určitě. „Atmosféra byla skvělá. Moc divákům děkujeme,“ říká Karel Piták. „Atmosféra byla výborná, všechny nás mile překvapila,“ pokračuje David Kalivoda...
Nedělní derby přilákalo do ochozů rekordní návštěvu. Turnikety prošlo 16156 diváků, tolik fanoušků ještě na Strahově na ligovém zápase v novodobé historii nebylo. Ačkoliv Slavia prohrála, její příznivci si pomyslné fanouškovské body mohou připsat zcela určitě. „Atmosféra byla skvělá. Moc divákům děkujeme,“ říká Karel Piták. „Atmosféra byla výborná, všechny nás mile překvapila,“ pokračuje David Kalivoda.

Čím si fotbalisté vysvětlují zvýšený divácký zájem? „Na derby chodili lidi vždycky. Navíc se hrálo o hodně,“ vysvětluje Martin Latka. „Návštěva byla ovlivněná situací v tabulce,“ souhlasí Kalivoda. „Srovnatelnou atmosféru jsem zažil jen v zápasech poháru UEFA, ale v české lize ještě ne,“ dodává záložník, jenž do derby nastoupil jako útočník.

Hráče vysoká návštěva viditelně potěšila. „Chtěli bychom fanouškům poděkovat za velký zájem,“ mluví za všechny fotbalisty Slavie obránce Martin Latka. „Byli bychom rádi, kdyby chodili lidi v takovém počtu na každý zápas. Diváci nám vždy dokážou pomoc a hodně nás nabudit. O to víc nás mrzí, že se nám derby nepovedlo,“ vzkazuje slávistům Karel Piták.

V derby se naši fotbalisté neprosadili, napravit nevydařený zápas ale mohou už v sobotu, kdy zajíždějí do Ostravy. I tam je čekají plné ochozy. Většinu publika ale budou tvořit příznivci Baníku. Sektor hostů však prázdný určitě nebude, na utkání se chystá řada fandů Slavie...

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články