Derby se blíží - v neděli 259. zápas Slavia – Sparta! | SK Slavia Praha
Více

Derby se blíží - v neděli 259. zápas Slavia – Sparta!

Fanoušci netrpělivě očekávají střetnutí dvou nejslavnějších českých mužstev, které se hraje už tuto neděli na Strahově. Vzájemná utkání pražských „S“ nabízí každou sezónu mimořádný zážitek. Napětí bude obrovské, duel je přímým soubojem o druhé místo. Slávisté půjdou do zápasu s dvoubodovým náskokem před letenskými a výsledek může hodně napovědět o dalším vývoji české nejvyšší soutěže. O skvělou atmosféru se tradičně stará i početné hlediště...
Fanoušci netrpělivě očekávají střetnutí dvou nejslavnějších českých mužstev, které se hraje už tuto neděli na Strahově. Vzájemná utkání pražských „S“ nabízí každou sezónu mimořádný zážitek. Napětí bude obrovské, duel je přímým soubojem o druhé místo. Slávisté půjdou do zápasu s dvoubodovým náskokem před letenskými a výsledek může hodně napovědět o dalším vývoji české nejvyšší soutěže. O skvělou atmosféru se tradičně stará i početné hlediště.

Na své si přijdou i milovníci statistik. Celkově změří Slavia síly se Spartou v zápase s pořadovým číslem 259. V historii samostatné české ligy se jedná o derby dvaadvacáté. Z předchozích jedenadvaceti zápasů odcházeli slávisté dvakrát vítězně, desetkrát skončila střetnutí nerozhodně a devětkrát se radoval soupeř. Nejvíce branek proti odvěkému rivalovi má na kontě pětatřicetiletý útočník Pavel Kuka, jenž se v prestižním utkání trefil čtyřikrát. Památný je především jeho hattrick z 16. března 2001 na Letné, kdy duel skončil 4:4. V poslední době se nám však v derby střelecky nedaří, na branku čekáme 274 minut.

Vloni 30. srpna jsme v derby na Letné nedokázali využít osmdesátiminutovou přesilovku po vyloučení Zbončáka a remizovali jen 0:0. V předchozí sezóně jsme se nejdříve utkali se Spartou na podzim na Strahově, střetnutí skončilo bez branek. Nejblíže gólu byl dvanáct minut před koncem Vachoušek, ale jeho rána z přímého kopu skončila na břevně. Na jaře na sparťanském stadionu jsme soupeře jasně přehrávali. Žádnou z mnoha příležitostí jsme však nevyužili, a tak nás soupeř v závěru zápasu dvěma trefami potrestal.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články