Michal Švec si připsal první ligový start | SK Slavia Praha
Více

Michal Švec si připsal první ligový start

Chcete vědět, jaké je zahrát si v šestnácti letech první ligu v dresu Slavie? Zeptejte se Michala Švece. Talentovaný fotbalista, který za necelé dva týdny oslaví sedmnácté narozeniny, se v neděli v duelu s Jabloncem zapsal do historie české nejvyšší soutěže jako jeden z nejmladších hráčů. „Nebylo to jednoduché. Byl jsem hodně nervózní, kluci mi ale pomohli,“ prozradil krátce po utkání své pocity...
Chcete vědět, jaké je zahrát si v šestnácti letech první ligu v dresu Slavie? Zeptejte se Michala Švece. Talentovaný fotbalista, který za necelé dva týdny oslaví sedmnácté narozeniny, se v neděli v duelu s Jabloncem zapsal do historie české nejvyšší soutěže jako jeden z nejmladších hráčů. „Nebylo to jednoduché. Byl jsem hodně nervózní, kluci mi ale pomohli,“ prozradil krátce po utkání své pocity.

Mladý hráč si cení toho, že může nastupovat vedle Pavla Kuky či Radka Bejbla. „Jsou to pro mne velké zkušenosti. Sleduji všechny spoluhráče, snažím se od nich co nejvíc naučit,“ pokračuje Švec, který si už na podzim zahrál v Poháru UEFA proti Levski Sofia, když náš kádr sužovala zranění.

Švec podal o víkendu solidní výkon. Slavia však na severu Čech narazila na velmi kvalitního protivníka, a tak jsme odjížděli pouze s jedním bodem. „Věděli jsme, že soupeř bude hrát na doraz a makat. Jablonec se v obraně nedopustil chyb. Nedokázali jsme si vůbec vytvářet šance, ani k odraženým míčům se náš tým nedostával,“ litoval hráč. „Je to škoda, měli jsme vyhrát.“

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články