Juniorka na Coppa Carnevale postupuje do osmifinále! | SK Slavia Praha
Více

Juniorka na Coppa Carnevale postupuje do osmifinále!

Ve třetím utkání ve skupině porazili mladí slávisté Perugiu a s celkovým ziskem šesti bodů si na Coppa Carnevale zajistili postup z druhého místa do osmifinále. Radost je o to větší, že červenobíli v úvodním zápase na turnaji podlehli Vicenze a s jejich postupovými ambicemi to nevypadalo nejlépe...
Ve třetím utkání ve skupině porazili mladí slávisté Perugiu a s celkovým ziskem šesti bodů si na Coppa Carnevale zajistili postup z druhého místa do osmifinále. Radost je o to větší, že červenobílí v prvním zápase na turnaji podlehli Vicenze a s jejich postupovými ambicemi to nevypadalo nejlépe.

V osmifinále může juniorka narazit například na Juventus, AS Řím či Inter Milán. Dál naopak nepostupují Parma, Galatasaray nebo Bayern.

V úvodu duelu byli svěřenci Pavla Trávníka aktivnější. První dvě šance po standardních situacích sice Slavia nevyužila, ovšem ve 24. minutě už záložník Knobloch gól vstřelil. Naši mladíci poté polevili a Perugia se vinou naší pasivity dostala do tlaku. Nedokázala ho však gólově zužitkovat. Ve druhé půli se Italové snažili vyrovnat, ale slávisté hrozili rychlými protiútoky. Především v poslední patnáctiminutovce jsme se několikrát neúspěšně snažili potrestat útočné choutky soupeře a pojistit vítězství.

"Všichni jsme šťastní, že se nám povedlo postoupit. Po prohraném utkání s Vicenzou jsme si řekli, že uděláme šest bodů. To se povedlo. Kloubouk dolů před mužstvem,“ uvedl trenér Pavel Trávník.

Jméno dalšího soupeře se juniorka dozví v pondělí, hrát by se pak mělo ve středu. „Zítra mají hráči volno, probíhá zde karneval. Na osmifinálový duel se začneme připravovat v pondělí. Máme tedy dost času, abychom nabrali kondici," řekl Trávník. Šrámy tak stihnou doléčit nejen Otočka s Knoblochem, ale i zraněný obránce Budějský.

Novinkou je plánovaný přílet obránce Jakuba Chlebouna, který v posledních dnech plnil reprezentační povinnosti u výběru do devatenácti let. Mužstvo naopak opustí záložník Michal Švec, čeká ho cesta za národním týmem do sedmnácti let.

Slavia – Perugia 1:0 (1:0)
Branka: 24. Knobloch
Sestava Slavie: Kozáčik – Mar. Zachariáš, Švec, Nachtman, Balík – Knobloch, Vondráček, Musil, Blažej (73. Buryánek) – Otočka (79. Lapáček), Emmerling (46. Jirásek)

Tabulka
Vicenza 3 3:1 7
Slavia 3 3:2 6
Perugia 3 1:1 4
Reggiana 3 2:5 0

Legenda: Zápasy, skóre, body

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články