O fazoně Dioufa, týmovém duchu i neporazitelnosti | SK Slavia Praha
Více

O fazoně Dioufa, týmovém duchu i neporazitelnosti

Jindřich Trpišovský dorazil mezi novináře zhodnotit výhru nad Bohemians (4:0). Hlavní trenér Slavie hovořil o celkovém výkonu, budoucnosti Malicka DIoufa i radosti ze hry.

„Zápas jsme si ulehčili tím, že jsme rychle otevřeli skóre. Malick Diouf předvedl výborný výkon a jeho gól byl opravdu krásný. Měli jsme skvělý vstup do utkání. Směrem dopředu jsme ukázali kvalitu, hráli s dobrou dynamikou a intenzitou. Domácímu týmu musím poděkovat za perfektní stav hrací plochy, který přispěl k tomu, že se hrál atraktivní fotbal. V první půli jsme byli velmi nebezpeční a zvládli jsme třikrát skórovat. Tomáš Chorý a Ondřej Lingr měli další příležitosti. Dařilo se nám také eliminovat útočnou dvojici Hilál-Matoušek. Díky našemu pohybu jsme si vytvářeli šance a kontrolovali průběh hry. Plnili jsme všechny taktické pokyny a zaslouženě jsme tady zvítězili,“ zhodnotil utkání hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

El Hadji Malick Diouf dal pět gólů v osmi zápasech. Je to nějaký úkaz nebo to není náhoda?
„Je to o jeho kvalitě, má výbornou střelu. Zase to krásně trefil z první. Není to náhoda, má skvělou kopací techniku a výběr místa. Pořád to trénuje, furt to zkouší. Možná Nico Stanciu měl podobnou střelu z první nártem. To je dar. Taky to byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodli pro něj. Myslím si, že v tom bude pokračovat. Hned v Karviné ve svém prvním zápase dal gól. Má skvělou biomechaniku pohybu a razanci střely.“


Diouf podal komplexní výkon, nebojíte se, že o něj můžete přijít už v zimě?
„Jsem šťastný, když dá gól někdo jiný (smích). Ale vážně, neumím si teď představit, že by tady zůstal v příští sezoně. Ještě když se podíváte na jeho skvělá čísla, které má za pár zápasů. Uvidíme ale, je to fotbal, stát se může cokoliv. Každopádně jeho výkony musí svítit v radarech týmů, kombinace věku a bodů je jasná. Po deseti minutách nás zaujal, bouchne vás přes oči. Buď vás neujme nebo ho shodíte ze stolu. Kvalita je velká. Tenhle tým, jak se začal budovat, doufám, že udržíme. Bude to i o něm, hodně předbíháme, koncentraci na Slavii má stoprocentní. Je dobře vybalancovaný, co se týče emocí a koncentrace. Skvěle se s ním pracuje. Určitě kolem něj bude v zimě rušno.“

Jaký máte pocit z týmu? Po ztrátě bodů na Slovácku jste vyhráli dvanáct z jedenácti utkání...
„Pocit je samozřejmě skvělý. Jak už jsem říkal, je to zásluha celého týmu. Pracuje na vysoké úrovni a je dobře nastavený. V minulých letech jsem zmiňoval, že hledáme lídry, a teď je máme, hlavně Jana Bořila. Liga je náročná a nemůžeme si dovolit usnout na vavřínech. Každý zápas je těžký a prostředí velmi náročné. Naše sebevědomí je vysoké, ale zároveň jsme si vědomi, že ho můžeme ohrozit jen my sami. Výsledek může vypadat jednoznačně, ale za ním stojí velké úsilí. David Zima skvěle zvládl defenzivní úkoly a uhlídal Yusifa Hilála. Je radost sledovat tento tým.“

Neděláte tolik změn v sestavách oproti minulým sezonách. Je to něco, na čem jste zapracoval – vybudoval jste jádro týmu?
„Určitě jsme si to předem neřekli. Máme tři dny mezi zápasy, byla brzy reprezentační pauza a čeká nás další. Kdybychom hráli vyloženě čtvrtek neděle, tak by těch změn bylo víc. Teď se ten tým staví jinak. S novým majitelem jsme udělali v zimě hráče dozadu a v létě dopředu třeba Chorého nebo Lingra. Teď stavíme co nejsilnější tým. Děláme hráče vyloženě na ty pozice, co potřebujeme. Staví se tým, aby zvládal zápasy, ne abychom byli připraveni na nějaký odchod jako v minulosti. Máme hráče jako je Provi, se kterým je radost pracovat, vnímá hru, zvládá měnit rozestavení. Je to mix více věcí, ale nejdůležitější je, že máme tři dny mezi zápasy.“

Aktuálně

Daří se. Obránci hrají skvěle a chci pochválit Zimiče

29. 9. 2024
Vítězství 4:0 nad Bohemians dorazil s novináři rozebrat Lukáš Provod, autor dvou asistencí. Reprezentační záložník hovořil o fazoně Malicka Dioufa i o neprostupné obraně, která vytvořila historický rekord, v devíti duelech soupeře osmkrát vynulovala.

Šlapeme, ale s pokorou. Patička? Šel jsem na dorážku

29. 9. 2024
Tomáš Chorý byl u výhry 4:0 nad Bohemians 1905, když efektně vstřelil svůj první gól ve vršovickém derby. Po zápase hovořil o chladné hlavě, maximální koncentraci, formě týmu i receptech na soupeře příštího týdne.

Vítězný obrat žen proti Slovácku

29. 9. 2024
Slávistky na domácím hřišti v Horních Měcholupech zvítězily nad ambiciózním Slováckem 2:1 a připisují si pátou ligovou výhru. Naše fotbalistky musely dotahovat jednobrankový náskok soupeře, vyrovnání zařídila Klára Cvrčková, a vítězný gól hlavou vstřelila Barbora Polcarová.

Další články