Vítězný obrat žen proti Slovácku | SK Slavia Praha
Více

Vítězný obrat žen proti Slovácku

Slávistky na domácím hřišti v Horních Měcholupech zvítězily nad ambiciózním Slováckem 2:1 a připisují si pátou ligovou výhru. Naše fotbalistky musely dotahovat jednobrankový náskok soupeře, vyrovnání zařídila Klára Cvrčková, a vítězný gól hlavou vstřelila Barbora Polcarová.

Fotbalistky Slavie nezačaly utkání ideálně, když už v 7. minutě poslala hostující Slovácko s trenérkou Michaelou Daněčkovou do vedení útočnice Vojteková. Slávistky si sice vypracovaly několik výborných příležitostí, ale nedokázaly je proměnit, a tak Slovácko udrželo své těsné vedení až do konce prvního poločasu.

Ve druhém poločase se výkon sešívaných výrazně zlepšil. Chybu v rozehrávce Slovácka pohotově využila Petra Divišová, která přesnou přihrávkou našla před bránou Kláru Cvrčkovou a ta v 54. minutě s přehledem zakončila do odkryté branky a vyrovnala stav zápasu. Rozhodující moment zápasu přišel v 75. minutě, kdy se po rohovém kopu Kateřiny Svitkové vyšplhala do vzduchu Barbora Polcarová a přesnou hlavičkou zajistila našim ženám páté ligové vítězství.

„Zaspali jsme první poločas, kdy nás Slovácko třikrát během deseti minut překoplo na začátku zápasu. My jsme v těch situacích nedokázali dobře zavřít prostor, z jedné šance jsme inkasovali, Slovácko to pak zavřelo a bylo v defenzivě velmi nepříjemné. O přestávce jsme si řekli, co můžeme zlepšit, a myslím, že to holky splnily. Ve druhé půli jsme jasně dominovali a kromě jedné standardní situace na konci zápasu jsme Slovácko nepustili do žádných větších šancí. Musím hráčkám poděkovat, za to jak dokázaly takto těžký zápas otočit," zhodnotil utkání trenér Jiří Vágner.

„Myslím, že vítězství nad Slováckem nám pomůže hlavně po psychické stránce. Naše hra ještě není taková, jakou bychom si ji přáli, ale naladit se na derby takovým vítězstvím je určitě pozitivní. Na derby se moc těším, teď bojuji za červenobílé barvy a udělám vše pro vítězství týmu," řekla po zápase střelkyně vítězné branky Barbora Polcarová.

Pražské derby je tady! Naše ženy čeká další napínavý zápas a to v sobotu 5. října od 11:00 na stadionu Prosek. Přijďte fandit, slávisti.

Aktuálně

O fazoně Dioufa, týmovém duchu i neporazitelnosti

29. 9. 2024
Jindřich Trpišovský dorazil mezi novináře zhodnotit výhru nad Bohemians (4:0). Hlavní trenér Slavie hovořil o celkovém výkonu, budoucnosti Malicka DIoufa i radosti ze hry.

Daří se. Obránci hrají skvěle a chci pochválit Zimiče

29. 9. 2024
Vítězství 4:0 nad Bohemians dorazil s novináři rozebrat Lukáš Provod, autor dvou asistencí. Reprezentační záložník hovořil o fazoně Malicka Dioufa i o neprostupné obraně, která vytvořila historický rekord, v devíti duelech soupeře osmkrát vynulovala.

Šlapeme, ale s pokorou. Patička? Šel jsem na dorážku

29. 9. 2024
Tomáš Chorý byl u výhry 4:0 nad Bohemians 1905, když efektně vstřelil svůj první gól ve vršovickém derby. Po zápase hovořil o chladné hlavě, maximální koncentraci, formě týmu i receptech na soupeře příštího týdne.

Další články