Dorostenci vyzvou v sobotu na Xaverově České Budějovice | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci vyzvou v sobotu na Xaverově České Budějovice

Anglický týden zakončí kategorie U19 a U17 dalším domácím utkáním na Xaverově. Mládežníci tak mohou rychle odčinit středeční výsledkově nevydařená utkání s Plzní. U19 vykopne zápas v 11:00, U17 hned poté ve 13:15.

U19

Svěřenci trenéra Machače odehráli skvělý první poločas proti Plzni a vedli po nádherné střele Samuela Pikolona zpoza vápna. Herní výpadek po přestávce ale překlopil skóre na stranu soupeře. Slávisté tak bohužel další body nezískali a zůstávají na devátém místě v neúplné tabulce.

Ani Budějovičtí neprožívají povedené období. V posledním utkání s Pardubicemi remizovali 1:1. Jihočeši mají na kontě 4 body, ale odehráli o dvě utkání méně než sešívaní a patří jim 13. příčka.

Utkání U19 se odehraje na Xaverově v sobotu 28. září od 11:00.

U17

Vítězná série mladších dorostenců skončila smolně. Tým pod vedením trenéra Titěry tlačil plzeňskou Viktorii a měl brankové příležitosti. Žádnou z nich ale neproměnil a soupeř rozhodl utkání z brejku. Čelo střelecké tabulky stále okupuje s náskokem Petr Potměšil, který se trefil do sítě soupeřů 13krát. Slávisté se také mohou opřít o nejvytíženějšího hráče ligy, stopera a kapitána Martina Palaščáka.

Dynamo si minulý víkend poradilo doma s Pardubicemi 2:0, a to i bez přispění své největší útočné hrozby. Martin Zeman je se 7 góly třetím nejlepším střelcem soutěže a svůj gólový počin zvládl v šesti utkáních, tedy o dvou méně, než mají odehráno červenobílí.

Utkání U17 začne v sobotu 28. září na Xaverově ve 13:15.

Aktuálně

B-tým v neděli proti Jihlavě

27. 9. 2024
Slávistický B-tým v neděli na domácí půdě vyzve Jihlavu. V 11. kole druhé ligy do Radotína zavítá bývalý trenér sešívané rezervy Marek Jarolím. Utkání je na programu od 10:15 a přímým přenosem ho odvysílá chnliga.tv.

Ženy čeká v neděli souboj se Slováckem

27. 9. 2024
Po boji v Lize mistryň se slávistky vrací k domácí soutěži, kde na svém hřišti v Horních Měcholupech přivítají tým Slovácka, aktuálně třetí celek ligové tabulky. Zápas začíná ve 14:00 a přímý přenos bude k vidění na stanici ČT Sport Plus.

Vstupenky do Bilbaa v prodeji od 2. 10.

27. 9. 2024
Třetí zápas ligové fáze Evropské ligy mezi Atleticem Bilbao a Slavií se bude hrát v Bilbau 24. října od 21:00. V článku si přečtěte důležité informace k výjezdu.

Další články