Vstupenky do Bilbaa v prodeji od 2. 10. | SK Slavia Praha
Více

Vstupenky do Bilbaa v prodeji od 2. 10.

Třetí zápas ligové fáze Evropské ligy mezi Atleticem Bilbao a Slavií se bude hrát v Bilbau 24. října od 21:00. V článku si přečtěte důležité informace k výjezdu.

Prodej vstupenek

  • V úterý 1. října začne volný prodej voucherů, v aplikaci Slavia ve 14:00, na webu Ticketportalu od 16:00
  • Ukončení volného prodeje bude 16.10. v 18:00
  • V rámci jednoho nákupu bude možnost pořídit si až 4 vouchery
  • Nákup bude probíhat pouze online pořízením voucheru na webu Ticketportal.cz
  • cena jednoho voucheru je 1010,- Kč
  • Na toto utkání platí jmenný ticketing, prosíme dbát na pečlivé vyplňování osobních údajů. Pozdější změny údajů na vstupence nejsou možné!
  • Vaše osobní údaje na vstupence budou kontrolovány u vstupu do sektoru. V případě, že se údaje na vstupence budou lišit od údajů uvedených v předloženém dokladu totožnosti, nebude fanouškovi umožněn vstup na stadion
  • Za zakoupený voucher nelze požadovat refundaci
  • Údaje, uvedené při nákupu vstupenky obdrží Athletic Bilbao
  • Vstupenky bude následně Athletic Bilbao posílat všem fanouškům od 19. do 22. října na stejný email jako byl doručen voucher
  • Pokud by vám vstupenka na email nepřišla do 23. října 2024, ozvěte se, prosím, na email: vstupenky@slavia.cz

Údaje, které jsou ze španělské strany vyžadovány:

    • Číslo ID (OP/Pas)
    • Příjmení (bez diakritiky)
    • Jméno (bez diakritiky)
    • Datum narození (formát DD.MM.RRRR)
    • Země (zkratka pro kódy států, např.: CZE, SVK, kompletní seznam ZDE)
    • Pohlaví (např.: muž, žena)
    • Datum příletu / příjezdu (formát DD.MM.RRRR)
    • Datum odletu / odjezdu (formát DD.MM.RRRR)
    • Typ dopravy (např.: letadlo, autobus, auto...)
    • Email (pro účely ticketingu a minimalizaci rizika chybného zadání emailu bude využitý stejný email jako pro nákup voucheru)

Let do Španělska

Slavia pro fanoušky ve spolupráci s agenturou Czech Sport Travel připravila letecký zájezd, odlet je z Prahy ráno v den zápasu, návrat do Prahy je po zápase, více informací k zájezdu najdete v článku na tomto odkaze. Odbor přátel do Bilbaa vypravuje autobus, podrobnosti ZDE.

Bilbao

Bilbao je největším městem Baskicka, autonomního společenství na severovýchodě země. Město leží u Biskajského zálivu, žije zde nad 350 tisíc obyvatel, se všemi předměstími se však počet obyvatel blíží k jednomu milionu. Bilbao je průmyslovým městem, je zde silná základna výroby lodí a součástech k nim. Na druhé straně je město známé svým Guggenheimovým muzeem, v jehož expozici jsou vystavěny díla od autorů jako Picasso, Chagall či Kupka. Další známou architektonickou památkou je pak katedrála sv.Jakuba. Za návštěvu určitě stojí Casco Viejo neboli staré město, další zastávkou může být trh Ribera, kde se dají pořídit čerstvé ryby, případně Plaza Nueva, kde mají nejlepší tapas ve městě. Oficiálními jazyky v Baskicku jsou baskičtina a španělština. Město má velmi rozvinutou dopravní infrastrukturu, najdeme zde dvě linky metra, autobusové a tramvajové linky.

San Mamés

San Mamés je domácím stánkem Atletic Clubu, který byl otevřen v roce 2013. Oficiální kapacita je 53 289 míst a sektor hostů čítá 2544 míst.

MHD v Bilbau

Veřejná doprava v Bilbau zahrnuje metro, vlaky, tramvaje a autobusy. V rámci přehlednosti doporučujeme fanouškům využití metra, vlaku či tramvaje, jelikož jsou zastávky v blízkosti stadionu San Mamés.

Fanoušci při nákupu vstupenek mají dvě možnosti, buď zaplatit přímo a o trochu více, nebo při delším pobytu ve městě investovat do místní karty(Baric card), se kterou jsou poté jednotlivé nákupy jízdenek levnější. Pořízení Barik karty stojí 3€, minimální vklad na kartu je pak 5€. Metro v Bilbau jezdí během pracovních dnů od 6 do 23 hodin, v pátek pak do 2. Ceny na metro se liší dle zóny, zastávka “Santimami San Mamés” se nachází v první zóně, kde cena s Barik kartou stojí 0,48€ , bez ní pak 1,7€ . Další variantou pohybu po městě je možnost využití “Renfe”, tedy místní vlakové linky. Ta má stejně jako metro 3 linky, označené jako C-1, C-2 a C-3. Zastávka San Mamés se nachází na linkách C-1 a C-2. Cestování po linkách je opět rozděleno do menších zón označených 0-4, zastávka stadionu se nachází v zóně 0. Třetí variantou dopravy po městě a ke stadionu je využití tramvají, v Bilbau nazývaných jako “Streetcar”. Ty je však možno využít pouze s Barik kartou za cenu 0,73€ . Tramvaj pak staví v blízkosti stadionu, zastávka se jmenuje San Mamés.

Jak se dostanete MHD na stadion?

Metrem: Linkami 1 či 2, zastávka shodně “Santimami San Mamés”

Vlakem(Renfe): Linkami C-1 a C-2 do zastávky "San Mamés", nutno koupit jízdenku do zóny 0.

Tramvají(Streetcar): Existuje pouze jedna linka, zastávka “San Mamés”.

Pochod na stadion

Informace k pochodu zveřejníme v týdnu před zápasem.

Vstup a pobyt v sektoru

Informace o vstupu do sektoru zveřejníme v příštích týdnech.

Do sektoru hostů je možné vnést vlajky a bannery o rozměrech 2x1 metr maximálně, dále pak malá osobní zavazadla jako malé tašky, kabelky či batohy. Zakázány jsou pak alkoholické nápoje, plechovkové nápoje, notebooky, tablety, nápoje v kartonových boxech, skleničky, skleněné lahve, termosky, videokamery, pochodně, parfémy a deodoranty, jídlo, kufry a objemnější zavazadla, nářadí, zapalovače a pyrotechnika.

Po skončení zápasu

O zdržení v sektoru hostů budeme blíže informovat v týdnu před zápasem.

Důležité informace do Bilbaa

Stejně jako na každém výjezdu, i zde pamatujte na základní "výjezdová pravidla":

  1. Respektujte místní zákony - ve městě platí zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejnosti včetně případných „zásob“ dovezených z Česka, neplatí pro restaurace, předzahrádky atp. Stejně tak není dovoleno vylepovat samolepky na veřejném prostranství.
  2. Chraňte si své věci - doporučení směřuje nejen na peněženku a doklady, které by si měl každý chránit kdekoliv, ale i na slávistické oblečení včetně šál
  3. I vy reprezentujete Slavii - každý fanoušek je zodpovědný sám za sebe, ale mějte na paměti, že reprezentujete i červenobílé barvy, konzumujte alkohol před zápasem či po něm s mírou
  4. Fanděte, ale zachovejte si tvář - všichni podporujeme Slavii a naopak nepodporujeme žádné nenávistné či xenofobní projevy

SLO k dispozici

Na výjezdu v Bilbau budou k dispozici SLO a stevardi, SLO budou označeni akreditací a stevardi budou mít rozlišovací vestu. V případě jakéhokoliv dotazu či problému se na ně neváhejte obrátit.

SLO můžete také kontaktovat na sociálních sítích Twitter / X a na Facebooku Slavia výjezdy.

Kontakty pro případ nouze

Pro všechny případy je fanouškům k dispozici Velvyslanectví České republiky v Madridu (adresa: Avda. de Pío XII, 22-24, 28016 Madrid ), Veškeré informace naleznete na jejich webových stránkách. Druhou možností je Honorární konzulát České republiky v Bilbau, zbytek informací na odkazu.

Aktuálně

B-tým v neděli proti Jihlavě

27. 9. 2024
Slávistický B-tým v neděli na domácí půdě vyzve Jihlavu. V 11. kole druhé ligy do Radotína zavítá bývalý trenér sešívané rezervy Marek Jarolím. Utkání je na programu od 10:15 a přímým přenosem ho odvysílá chnliga.tv.

Ženy čeká v neděli souboj se Slováckem

27. 9. 2024
Po boji v Lize mistryň se slávistky vrací k domácí soutěži, kde na svém hřišti v Horních Měcholupech přivítají tým Slovácka, aktuálně třetí celek ligové tabulky. Zápas začíná ve 14:00 a přímý přenos bude k vidění na stanici ČT Sport Plus.

Dorostenci vyzvou v sobotu na Xaverově České Budějovice

27. 9. 2024
Anglický týden zakončí kategorie U19 a U17 dalším domácím utkáním na Xaverově. Mládežníci tak mohou rychle odčinit středeční výsledkově nevydařená utkání s Plzní. U19 vykopne zápas v 11:00, U17 hned poté ve 13:15.

Další články