Trenér Slavie: Chceme, aby v přípravě všechno klaplo | SK Slavia Praha
Více

Trenér Slavie: Chceme, aby v přípravě všechno klaplo

Vánoce skončily, na dveře klepe silvestr. Fotbalisté mají dovolenou, kouč Josef Csaplár si ale soustavný odpočinek nedopřává. „Neustále si telefonuji s manažerem Josefem Jinochem a trenéry. Snažíme se, aby v přípravném období všechno klaplo,“ říká.
Vánoce skončily, na dveře klepe silvestr. Fotbalisté mají dovolenou, kouč Josef Csaplár si ale soustavný odpočinek nedopřává. „Neustále si telefonuji s manažerem Josefem Jinochem a trenéry. Snažíme se, aby v přípravném období všechno klaplo,“ říká.

Příprava začíná v pondělí 5. ledna tréninkem a odjezdem na soustředění do Mariánských Lázní, už o den dříve se však polovina týmu sejde na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Praze 6, kde podstoupí fyzické testy. První část mužstva je absolvovala ještě v prosinci. „Trénink se obejde beze mě, do Mariánek se vydám už v neděli. Oficiálně se poprvé s týmem potkám v pondělí před obědem,“ upřesňuje trenér program.

Po návratu z lázeňského města budou slávisté nabírat kondici v Praze, zúčastní se také Tipsport Cupu na Xaverově. Koncem ledna pak odletí do Turecka. Do začátku ligy zůstanou v hlavním městě.

S úvodem zimní přípravy se pro Josefa Csaplára pracovní kolotoč rozběhne naplno. „Pak to bude od nevidím do nevidím. Je to způsob, který jsme praktikovali v Liberci. Proto se teď snažím být s rodinou, mám dvouměsíční dceru. Jsme na ranči v Jizerských horách, konkrétně v Ludvíkově pod Smrkem,“ usmívá se. „Sleziny nebo fotbalové turnaje jsem zrušil. Poprvé po čtyřech letech jsem doma,“ dodává trenér, který dokonce oželel tradiční výjezd za teplem. „Mám to opačně, v zimě vyrážíme k moři, v létě pak na hory. Ale letos po čtyřech letech nic,“ svěřuje se.

Změna prostředí kouče přeci jen čeká – jak už se dříve zmínil, do Prahy dojíždět nebude, kvůli novému angažmá se přestěhuje.

Foto: mihaal

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články