Slávistky hodnotí uplynulou půlsezónu pozitivně | SK Slavia Praha
Více

Slávistky hodnotí uplynulou půlsezónu pozitivně

Před více jak dvěma týdny skončila podzimní sezona v kopané žen. Slavia si vedla velmi dobře, v tabulce je na druhém místě. Pojďme si shrnout vystoupení našich fotbalistek.
Před více jak dvěma týdny skončila podzimní sezona v kopané žen. Slavia si vedla velmi dobře, v tabulce je na druhém místě. Pojďme si shrnout vystoupení našich fotbalistek.

Sezóna začala pro mistrovský tým zostra, během srpna jsme se totiž poprvé v historii klubu zúčastnili UEFA Women´s Cupu, obdoby mužské Ligy mistrů. A prezentovali jsme se výbornými výsledky. Moc nescházelo a mohli jsme i postoupit z těžké skupiny. „Ačkoliv jsme neměli žádné mezinárodní zkušenosti, rozhodně jsme tak nepůsobili. Získali jsme šest bodů a odehráli vyrovnaný zápas proti Umea IK, loňskému vítězi poháru, v jehož řadách nastoupilo šest hráček, které poté se švédskou reprezentací získaly stříbro na mistrovství světa. To mluví za vše,“ zhodnotil naše účinkování v Poháru UEFA vedoucí družstva Tomáš Nikodým.

V lize se také dařilo, první čtyři zápasy jsme zvládli bez ztráty bodu. V pátém kole nás čekal rival a největší favorit na zisk titulu, pražská Sparta. Ve vyhecovaném duelu se slávistky musely smířit s první porážkou. Hráčkám docházely síly, proto i následující vystoupení nebyla optimální. Z dalších třech střetnutí jsme ale vydolovali všechny body. Vyvrcholením rozpačitého období byla remíza v Otrokovicích, kde shodou okolností nevyhrála ani Sparta. Zbytek podzimní sezony jsme již zvládli bez problémů, proto jsme po posledním zápase mohli být spokojeni. „První polovinu ročníku hodnotím pozitivně. Úspěšně jsme reprezentovali náš klub na evropské scéně. V domácí soutěži si vedeme také velmi dobře. Na vedoucí Spartu ztrácíme pouhé tři body. Slušný náskok jsme si vypracovali i před třetím celkem. Výchozí pozice pro jaro je dobrá,“ říká manažerka týmu Jaroslava Rinnerová.

Výraznými osobnostmi byly také posily ze Sparty. Petra Taušová ihned zaujala místo jedničky v bráně. Gábina Chlumecká střílela důležité branky, během jedenácti zápasů si připsala čtrnáct gólů, navíc na řadu dalších přihrála. „Věděli jsme, koho do celku přivádíme a proč. Oběma se podařilo svými výkony prokázat, že jejich angažování byla správná volba. Věřím ale, že na jaře budou ještě lepší a zúročí své kvality v důležitých zápasech play-off,“ pochválila naše hráčky Rinnerová.

Úspěšná půl sezona zasloužila oslavu. Po posledním zápase se slávistický celek sešel na společném posezení. Kromě celého družstva a realizačního týmu se dostavilo i několik hostů. Dorazili i generální ředitel Vladimír Leška, sportovní ředitel Jan Říčka, Pavel Trávník, bývalý trenér žen a nyní asistent trenéra Beránka, a masér Jiří Trenkwitz, který se o tým staral ve Švédsku. „Pozvání přijali i sponzoři, Hana Skálová, majitelka společnosti Eco-purus, a zástupci společnosti Kámen Zbraslav, kteří nás dlouhodobě podporují v naší činnosti,“ podotkl Nikodým.

V současné době mají slávistky zimní přestávku, trénovat začnou opět 12. ledna. Jarní sezona začne ve druhé půlce března. „Pracujeme na posílení kádru, ale v tomto stadiu by nebylo vůči klubům a hráčkám, s kterými jednáme, korektní sdělovat více,“ prozradila manažerka Jaroslava Rinnerová. „Chceme také do týmu zapracovat mladé naděje z béčka,“ doplnila.

Rozhovor s trenérem Josefem Duchkem čtete zde.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články