Patrik Gedeon po operaci | SK Slavia Praha
Více

Patrik Gedeon po operaci

Slávisté vstoupili do posledního pracovního týdne před nástupem na dovolenou. Na Strahově však tréninkové dávky zdaleka nepolyká kompletní kádr.
Slávisté vstoupili do posledního pracovního týdne před nástupem na dovolenou. Na Strahově však tréninkové dávky zdaleka nepolyká kompletní kádr.

Šest fotbalistů se zotavuje v třeboňských lázních. „Jde o Lukáše Doška, Kozáčika, Kalivodu, Latku, Krajčíka a Šilhavého, tedy o hráče, kteří měli v průběhu sezóny problémy s klouby,“ upřesňuje asistent Miroslav Jirkal.

K vyhlášeným odborníkům do Třeboně se nevydal Patrik Gedeon, který kvůli potížím s kolenem promarodil téměř celý podzim. I když se několikrát zdálo, že je připraven na návrat. „Minulé úterý podstoupil ve střešovické nemocnici operaci předního křížového vazu,“ objasnil situaci Jirkal. Kdy se slávistický záložník naplno zapojí do přípravy, není zatím jasné. „Není to otázka týdnů, spíš měsíců. Důležité ale je, že se odstranila příčina jeho problémů,“ říká Jirkal.

S týmem nejsou ani starší hráči. Volno dostali Radkové Černý a Bejbl, Pavel Kuka a Martin Müller. Tréninkovou soupravu odložil předčasně Karel Piták, který má v současné době plnou hlavu nefotbalových starostí. V sobotu totiž oslavil narození syna Denise!

Trenérům se naopak minulý týden hlásila trojice Filip Stibůrek, Radek Sláma a Tomáš Šilhavý, která se vrátila z hostování z Blšan. Z Opavy pak do Prahy dorazil Vladimír Bálek. K mužstvu se připojili i Milan Zachariáš, Pavel Fořt a Martin Latka. Ti přiletěli ze Spojených arabských emirátů z nevydařeného účinkování na světovém šampionátu dvacetiletých. Latka a Šilhavý se však odebrali do Třeboně.

Tým vede až do středy trojice asistentů Jirkal, Netscher, Trávník. Kouč Miroslav Beránek se vrací z Londýna v úterý večer.

Slávisté vyrazí na dovolenou v pátek, zimní přípravu zahájí v pondělí 5. ledna příštího roku, kdy se vydají na soustředění do Mariánských lázní.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články