Nikdo nás takhle vysoko nečekal, říká kapitán B-mužstva | SK Slavia Praha
Více

Nikdo nás takhle vysoko nečekal, říká kapitán B-mužstva

Slávistická juniorka se s podzimní částí ČFL rozloučila o víkendu remízou v Náchodě a se ziskem jedenatřiceti bodů obsadila druhou příčku tabulky. O uplynulé půlsezóně jsme hovořili s dvacetiletým fotbalistou Václavem Kotrbou.
Slávistická juniorka se s podzimní částí ČFL rozloučila o víkendu remízou v Náchodě a se ziskem jedenatřiceti bodů obsadila druhou příčku tabulky. O uplynulé půlsezóně jsme hovořili s dvacetiletým Václavem Kotrbou.

Jak hodnotíte poslední soutěžní střetnutí tohoto roku? Co říkáte dvoutisícové návštěvě, která není ve třetí lize úplně běžnou záležitostí?
„Jednoznačně to bylo velmi těžké utkání na půdě hostí. Myslím, že vzhledem k vývoji zápasu jsme za bod i rádi. Jenom je škoda, že jsme na konci prvního poločasu nedokázali udržet stav 2:0, možná by pak výsledek vypadal jinak. Co se týká atmosféry, já osobně - abych pravdu řekl - jsem takovou zažil poprvé. Dobrá byla i v Ústí nad Labem, ale tato byla opravdu výjimečná.“

Vy jste do sezóny nastoupil jako kapitán. Cítíte, že na vás leží větší odpovědnost než v předchozím ročníku? Jak se hráč stane šéfem týmu?
„Byl jsem demokraticky zvolen. Odpovědnost za mužstvo tady určitě je. Ale šlape nám to, parta je také dobrá, takže není potřeba, abych do něčeho zasahoval.“

S jakými představami jste se spoluhráči vstupoval do soutěže a jak jste spokojen s druhou příčkou po sedmnácti odehraných kolech?
„Nikdo nečekal, že budeme takhle vysoko. Původně jsme se chtěli pohybovat v horní polovině tabulky. S umístěním jsme tedy určitě spokojeni. Samozřejmě, byly tam i nějaké bodové ztráty, ale jsme rádi za to, kde jsme.“

Úvod vám však příliš nevyšel, po třech odehraných kolech měla Slavia B na kontě pouze jeden bod za remízu s béčkem Liberce. Proč se nedařilo a co bylo příčinou zlomu?
„Těžko říct. Sehrávali jsme se. Spousta hráčů odešla a my se sešli jako úplně nové mužstvo. Asi to k tomu patří. Teď už je to v pohodě, postupem času forma gradovala. Kluci si začali víc věřit, na hřišti si víc dovolili a makali, tak jak se má. Dobře nás doplňovali i fotbalisté z áčka.“

Která utkání byla nejnáročnější?
„Nejtěžší zápasy byly v Ústí nad Labem a právě ten v Náchodě, kde jsme se utkali s mužstvy z horních příček tabulky.“

Soutěž máte dobře rozehranou, s čím půjdete do jarních bojů?
„Rozhodně pokračovat v dobrých výsledcích, protože možnost skončit na prvním místě, ze kterého se postupuje, tady je a mužstvo na to určitě taky máme.“

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články