Slávistky vyhrály v Plzni | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vyhrály v Plzni

Na zasloužené sobotní výhře nad Plzní 5:0 má velký podíl Gabriela Chlumecká, která zaznamenala čistý hattrick. V zápase chyběla pro čtyři žluté karty Iva Mocová, nejlepší kanonýr Slavie.
Na zasloužené sobotní výhře nad Plzní 5:0 má velký podíl Gabriela Chlumecká, která zaznamenala čistý hattrick. V zápase chyběla pro čtyři žluté karty Iva Mocová, nejlepší kanonýr Slavie.

Vstup do zápasu nám vyšel, střelecky se ale nedařilo. V prvních pěti minutách jsme si vypracovali tři velké příležitosti, jednu neproměnila Pěničková a dvě Budošová. V prvním poločase si jednu velkou příležitost vypracovala i Plzeň, ale zaskvěla se naše brankářka Petra Taušová. První gól jsme však dali my, ve 29. minutě zahrávala Kateřina Hejlová přímý kop, za obranu se dostala Chlumecká a ve vápně byla faulována brankářkou. Následný pokutový kop s přehledem proměnila Lenka Kaplanová. Do konce poločasu jsme si ještě vytvořili nadějné šance v podání Zubkové či Chlumecké.

Druhý poločas se rozhodla zakončovat Gábina Chlumecká a bylo to hned znát. Ve 48. přehodila vybíhající brankářku, v 63. minutě zvýšila prudkou ranou k tyči z hranice vápna. Čistý hattrick završila o dvě minuty později, po centru Zubkové zamířila přesně hlavou. Pak ale překvapivě začaly zlobit i domácí, několikrát už to vypadalo, že inkasujeme, ale buď štěstí či Taušová nás zachránily. Závěr zápasu byl v naší režii a pátý gól přidala opět Blanka Pěničková.

„První poločas jsme nepodali dobrý výkon, ve druhém jsme se zlepšili, lépe kombinovali a prosadili se i střelecky, hlavně Gábina Chlumecká. Herně to bylo taky lepší. Výpadek po reprezentační pauze byl na některých fotbalistkách v prvním poločase znát,“ zhodnotil utkání trenér Josef Duchek.

Podzimní část sezóny skončila. Slavii se mimořádně dařilo. I toho si je vědom náš trenér. „Posledním duelem jsme úspěšně zakončili sezónu. Z dvanácti zápasů jsme deset vyhráli, jeden remizovali a jeden prohráli, což je výborné.“

Plzeň - Slavia 0:5 (0:1)
Branky: 29. Kaplanová z pen., 48., 63. a 65. Chlumecká, 89. Pěničková
Sestava Slavie: Taušová – Hejlová – Marková (72. Králová), Jeřábková, Šteffanová – Šimanovská (66. Pilařová) – Kaplanová, Budošová, Pěničková, Zubková – Chlumecká (90. Tománková)

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články