Slavia uzavře podzimní část sezóny s Českými Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

Slavia uzavře podzimní část sezóny s Českými Budějovicemi

Protože příští čtvrtek nastoupí Slavia v Sofii v Poháru UEFA, přivítá České Budějovice v předehrávce 15. kola už tento pátek. A protože jsme minulou neděli v reprezentační přestávce sehráli na Žižkově utkání 16. kola, na Strahově se rozloučíme s podzimní častí ligy.
Protože příští čtvrtek nastoupí Slavia v Sofii v Poháru UEFA, přivítá České Budějovice v předehrávce 15. kola už tento pátek. A protože jsme minulou neděli v reprezentační přestávce sehráli na Žižkově utkání 16. kola, na Strahově se rozloučíme s podzimní častí ligy.

Jihočeši, kteří se na jaře chtějí vrátit k bývalému názvu Dynamo, pluli ligovým podzimem se střídavými výsledky. Bodovali především doma, venku pětkrát podlehli, čtyři body vybojovali jen v Příbrami, kde nečekaně porazili tamní Marilu 2:0 a remizovali s Blšany 2:2.

Po čtrnácti kolech se svěřenci Pavla Tobiáše, který v sezóně 1997/1998 vedl i Slavii, usadili s osmnácti body na desáté příčce. Naposledy doma zvítězili nad Plzní 1:0 díky velmi diskutované penaltě nařízené tři minuty před koncem důležitého zápasu.

Osobností našeho soupeře je kapitán Martin Vozábal, účastník OH 2000, nejlepším střelcem pak se šesti góly mladý útočník David Lafata. Branku hájí dobře hodnocený Jakub Kafka, jenž v týmu hostuje z Marily Příbram. Kouč Tobiáš bude muset oželet distancovaného obránce Davida Horejše. K dispozici nebude mít ani záložníka Tomáše Sivoka, který odcestoval na mistrovství světa dvacetiletých.

S Českými Budějovicemi jsme se letos už jednou na Strahově utkali, na jaře 6. dubna jsme je ve 22. kole v exhibičním tempu zdolali přesvědčivě 6:1. Tenkrát za hosty nastoupil Martin Latka, který bude v pátek hájit červenobílé barvy. Za vyloučení na Žižkově totiž vyfasoval jen podmínku. Na duel bude připraven i útočník Pražanů Pavel Fořt. Oba fotbalisté jsou na juniorský šampionát také nominováni, do Spojených arabských emirátů však vyrazí až po pohárovém střetnutí v Sofii. Trenéru Slavie Miroslavu Beránkovi bude naopak scházet zadák Milan Zachariáš, který se už k národnímu týmu připojil.

V péči lékařů jsou stále Richard Dostálek (potíže s břišním svalstvem), Patrik Gedeon (koleno), Tomáš Došek (achilovka) a Lukáš Nachtman (koleno). Do tréninkového procesu se vrátili Lukáš Došek a Adam Petrouš, který si může připsat poslední domácí start za Slavii. Nejspíš se ale před vlastním publikem nepředstaví, po čtvrtečním tréninku v Edenu se znovu ozvala zraněná třísla. „Čeká nás závěrečný podzimní zápas v lize. Rádi bychom se rozloučili vítězstvím, které by nám pomohlo před náročnou odvetou s Levski,“ říká navzdory rozsáhlé marodce kouč Beránek.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články