Slávisté chtěli tři body, nakonec museli vzít zavděk jedním | SK Slavia Praha
Více

Slávisté chtěli tři body, nakonec museli vzít zavděk jedním

Z remízy na Žižkově byli slávisté rozpačití. „Vzhledem k průběhu zápasu je dobrý i bod,“ prohlásil Pavel Fořt. „Moje vyloučení nás moc oslabilo a stálo mužstvo hrozně sil. Pak už jsme nedokázali vstřelit gól,“ mrzelo Martina Latku.
Z remízy na Žižkově byli slávisté rozpačití. „Vzhledem k průběhu zápasu je dobrý i bod,“ prohlásil Pavel Fořt. „Moje vyloučení nás moc oslabilo a stálo mužstvo hrozně sil. Pak už jsme nedokázali vstřelit gól,“ mrzelo Martina Latku.

Slavia přijela pod televizní vysílač s nabitou marodkou, kterou navíc těsně před utkáním rozšířil obránce Adam Petrouš. „Od čtvrtka mám natažený úpon třísel. Zkoušel jsem se ještě před zápasem rozcvičit, ale nešlo to,“ osvětlil náhlou změnu na soupisce. Místo Petrouše se tak do stoperské dvojice s Martinem Müllerem přesunul Martin Latka a v záloze operoval Tomáš Hašler.

A právě Martin Latka byl nešťastným aktérem „červené“ situace těsně před přestávkou. Ve vyhecovaném atmosféře už v nastaveném čase fauloval u postranní čáry rozběhnutého Dirnbacha a musel po druhé žluté předčasně pod sprchy. „Takových zákroků bylo v zápase víc a karta za ně nebyla,“ namítl urostlý fotbalista. K prvnímu napomenutí ale připomínky neměl. „Faul na Oravce byl zbytečný,“ uznal.

K velmi ostrému duelu, kterému nechyběly důrazné souboje a někdy oboustranně až likvidační zákroky, Latka poznamenal: „Čekali jsme, že tady to moc o fotbale nebude, což se potvrdilo. Ale nechci se na nic vymlouvat, červená karta byla moje chyba,“ nevytáčel se. „Je pravda, že se to dneska docela řezalo, ale jsou i taková utkání,“ dodal Michal Otočka.

V prvním dějství se na každé straně urodila jen jedna šance, Ščasný však z voleje z velkého čtverce přestřelil, na druhé straně Adauto nepřekonal Pižanowskiho po Klimplově nevydařené malé domů. Kdo po pauze očekával drtivý nápor domácích, mýlil se. Jediným nebezpečím byla Oravcova hlavička z malého vápna, kterou Černý kryl. Branku Viktorky ohrozil dvakrát z přímého kopu jen Martin Müller.

To už jsme hráli v překopané sestavě, na stoperský post se netradičně stáhl Pavel Fořt a po vystřídání Adauta se na hrotu bil osamocený Michal Otočka, teprve sedmnáctiletá slovenská naděje. „Mým úkolem bylo vybojovat co nejvíc balónů a cpát se do brejků, ve kterých by mě doplňoval Pavel Kuka, který působil jako stažený útočník,“ vysvětloval. „Chtěli jsme odvést tři body, ale nakonec je dobrý i jeden,“ uzavřel Otočka.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články