O postup se ještě popereme, slibují slávisté | SK Slavia Praha
Více

O postup se ještě popereme, slibují slávisté

Obrovská chyba rozhodčího při tahanicích kolem vyloučení Karla Pitáka a dva góly v jedné minutě. To vše divákům nabídl zápas Slavia – Levski. „Nikdy jsem nic takového nezažil,“ okomentoval druhý poločas obránce Martin Müller, který se vinou vlastní branky stal nešťastným aktérem střetnutí.
Obrovská chyba rozhodčího při tahanicích kolem vyloučení Karla Pitáka a dva góly v jedné minutě. To vše divákům nabídl zápas s Levski. „Nikdy jsem nic takového nezažil,“ okomentoval druhý poločas obránce Martin Müller, který se vinou vlastní branky stal nešťastným aktérem střetnutí.

Přitom Slavia začala utkání dobře a v první půli větrala nejistou obranu soupeře. Ten sice několikrát především díky akcím záložníka Temileho a útočníka Ivanova nebezpečně zahrozil, dominovali však červenobílí. Z několika šancí se ujala pouze střela Pavla Kuky. „Levski je kvalitní a dobře kombinuje, ale měli jsme to výborně rozehrané. Kdybychom vedli 2:0, bylo by to úplně o něčem jiném,“ mrzelo kapitána Radka Bejbla.

Po přestávce se Levski zlepšil. Dvacet minut před koncem ale udeřila Slavia. Adautův přímý kop uklidil z malého vápna do brány Adam Petrouš. Jeho radost netrvala dlouho, rozhodčí odpískal ofsajd. „Nevím, proč mu gól neuznali. Je to velká škoda,“ utrousil Radek Bejbl.

A pak se začaly dít věci. Za několik minut vyrovnal Georgi Ivanov. Poté přišla hrubka sudího v podobě neudělené červené karty pro Pitáka. A pohromu dokonal vlastní gól v nastaveném čase, kdy hlavička Martina Müllera skončila v síti. „Jsme samozřejmě zklamaní, dostat v poháru dvě branky není dobré,“ prohlásil Bejbl.

Alespoň remízu zachránil vzápětí střídající útočník Pavel Fořt. „Nakopávali jsme balóny dopředu, jeden jsem dostal na prsa. Bylo tam trochu štěstíčko,“ poznamenal ke střele, která skončila přesně u tyče.

Konečný výsledek 2:2 nahrává Bulharům. Abychom postoupili, musíme v odvetě v Sofii jakýmkoliv rozdílem zvítězit nebo remizovat alespoň 3:3. „Musíme se o to ještě poprat,“ říká Martin Müller.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články