O vítězství přišli slávisté v závěru divokého druhého poločasu | SK Slavia Praha
Více

O vítězství přišli slávisté v závěru divokého druhého poločasu

Úvodní utkání druhého kola Poháru UEFA proti Levski přineslo nečekané zvraty. Slávisté s Patrikem Gedeonem v základní sestavě byli v prvním poločase aktivnější a tlak zúročili brankou Pavla Kuky...
Úvodní utkání druhého kola Poháru UEFA proti Levski přineslo nečekané zvraty. Slávisté s Patrikem Gedeonem v základní sestavě byli v prvním poločase aktivnější a tlak zúročili brankou Pavla Kuky. Další šance však zůstaly nevyužity. Po přestávce se hra vyrovnala. Postupem času jsme začali znovu přebírat iniciativu, gól Adama Petrouše ale nebyl uznán pro ofsajd. Na 1:1 vyrovnal čtvrthodinu před koncem Georgi Ivanov. Těžkou ránu našim snahám pak zasadilo vyloučení Karla Pitáka po druhé žluté kartě. Vrcholem smůly byla vlastní branka Martina Müllera v nastaveném čase. O několik okamžiků později zachránil Slavii od porážky náhradník Pavel Fořt, který upravil na konečných 2:2.

Trenéra Miroslava Beránka zklamal průběh druhého poločasu. „Během pauzy jsme zdůrazňovali hráčům, aby udrželi čisté konto, které je v poháru velmi důležité. Mohli jsme své vedení zvýšit, nakonec jsme i druhý gól dali, ale nebyl uznán, což považuji za klíčový moment,“ připomněl Beránek odpískaný ofsajd Adama Petrouše. „Pak jsme odkryli levou stranu a inkasovali na 1:1,“ pokračoval.

Slávisté mohli zvýšit své vedení zejména v první půli. „Hráli jsme, co jsme chtěli. Byli jsme aktivní, vytvořili si šance před gólem i po něm. Na druhou stranu jsme věděli, že je soupeř nebezpečný zejména směrem dopředu a do jedné příležitosti jsme ho také pustili,“ uvedl kouč.

A nakonec jsme odešli málem poraženi. „Vlastní gól byl dovršení všeho, vypili jsme si svůj kalich hořkosti. Ještěže jsme alespoň vyrovnali. Za situace, kdy jsme v nastavení dostali branku a ještě stihli odpovědět, je remíza dobrá,“ prohlásil slávistický lodivod.

Miroslav Beránek se vyjádřil i ke kurióznímu momentu v podobě vyloučení Karla Pitáka, jemuž sudí zapomněl po druhé žluté kartě ukázat červenou. Na svůj omyl přišel až v době, kdy Pitáka vystřídal Martin Lukeš, kterého arbitr poslal vzápětí zpátky na lavičku. „Hlavní sudí si chybu neuvědomil a teprve na upozornění čtvrtého rozhodčí tam Lukeše nepustil.“

Trenér hostů Georgi Vasilev považuje remízu za nadějnou. Na tiskové konferenci ale nabádal k opatrnosti. „Utkání bude pokračovat v Sofii. Jsem si jistý, že nás nečeká snadná odveta. Dneska jsem byl s hráči spokojen, ale mrzí mě, že jsme neudrželi vítězství. Ukazuje se, že nám chybí zkušenost,“ řekl Vasilev.

Odveta se hraje ve čtvrtek 27. listopadu v Sofii.

Průběh zápasu
Ohlasy slávistů
Rozhovor s Karlem Pitákem
Fotogalerie

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články