Sedm slávistů v nominaci české reprezentace | SK Slavia Praha
Více

Sedm slávistů v nominaci české reprezentace

Českou reprezentaci po skončení klubové sezony čeká zápas kvalifikace na Faerských ostrovech a přátelské utkání v Černé Hoře. Trenér Jaroslav Šilhavý nominoval sedmero slávistů.

Na celý reprezentační sraz se k českému týmu připojí Ondřej Lingr, David Douděra, Lukáš Provod a nejnovější posila sešívaných Mojmír Chytil. Na kvalifikační duel na Faerských ostrovech budou k dispozici také Tomáš Holeš, David Jurásek a nejlepší střelec ligy Václav Jurečka.

Zápas kvalifikace o postup na EURO proti Faerským ostrovům je naplánován na 17. června od 20:45, o tři dny později odehrají Češi utkání v Černé Hoře, úterní výkop proběhne v 18:00. Tým bude kompletní jen na Faerských ostrovech, kde půjde o body do evropské kvalifikace. Při cestě do Černé Hory se celkem šest hráčů od mužstva odpojí.

„Mají za sebou extrémně náročnou sezonu. Vzhledem k tomu, že v Černé Hoře nás čeká příprava a chceme dát šanci i jiným hráčům, rozhodli jsme se vyjít vstříc jak těmto hráčům samotným, tak klubům. Domluva se Spartou i se Slavií byla v tomto směru naprosto bezproblémová. Snad i tento malý detail pomůže k tomu, že Sparta i Slavia budou dobře připravené na novou sezonu. To, aby byly úspěšné v evropských pohárech, je i v zájmu reprezentace a celého českého fotbalu,“ vysvětluje manažer reprezentace Tomáš Pešír.


Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články