Zápas Slavie s Iron Maiden pomůže Terezce | SK Slavia Praha
Více

Zápas Slavie s Iron Maiden pomůže Terezce

Eden hostil netradiční fotbalový duel. Slavia přivítala tým Iron Maiden a výtěžek z aukce podepsaných dresů pomůže dvanáctileté Terezce, která trpí mozkovou obrnou.

Na přání kapely se v komorní atmosféře prakticky bez diváků na tréninkovém hřišti v Edenu odehrálo utkání mezi sešívanými a týmem Iron Maiden, kteří aktuálně koncertují v pražské O2 Areně. Celá kapela exkluzivně podepsala slávistické dresy, které mohou fanoušci Slavie i Iron Maiden vydražit a pomoci tak Terezce, která trpí dětskou mozkovou obrnou. Aukce trvá do soboty 10. června do 16:00.

Dresy Slavie jsou speciálně upravené ve spolupráci s kapelou, která na tuto charitativní akci poskytla své logo k užití. Vznikly tak naprosto unikátní dresy, jejichž počet je striktně omezen a již nikdy se další nevyrobí.

„Je skvělé, že Slavia a legendy heavy metalu Iron Maiden společně přispěly Nadačnímu fondu Slavie pro vážně nemocnou dvanáctiletou Terezku. Té půjde výtěžek ze speciálních podepsaných dresů i příspěvky ze strany partnerů zápasu, kteří nastoupili v našem dresu. Smekám před jejich elánem a výdrží a věřím, že si dnešní zápas s řadou fotbalových legend užili stejně jako my,“ zhodnotil zápas předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Tým Iron Maiden se se Slavií dlouho přetahoval o vedení, sedmašedesátiletý leader Steve Harris odehrál celé utkání a dvěma góly přispěl ke konečnému vítězství hostí 10:6.

„Byl to vyrovnaný zápas, moc jsem si to užil. Teď jsem dlouho nehrál a večer mě čeká koncert, tak jsem do toho nešel úplně naplno, zas tolik jsem neběhal. Musím být připravený i na večer. Celá kapela před koncertem podepsala dresy. Jsme rádi, že můžeme pomoct dobré věci,“ shrnul utkání baskytarista Steve Harris.

„Dnes se na ně půjdu podívat, protože si myslím, že to stojí za to. Když jsem dostal možnost si proti nim zahrát, tak jsem řekl, že je to super, proč ne. Obdivuji je, že si jdou v tomhle vedru zahrát mezi dvěma koncerty,“ vyjadřuje respekt Vladimír Šmicer.

Soupeř Slavie nastoupil v barvách West Hamu United, který za pár dní čeká v Edenu finále Konferenční ligy. Baskytarista a zakladatel kapely Steve Harris je velkým fanouškem právě londýnského celku, v jehož barvách nastupují Tomáš Souček a Vladimír Coufal.

Iron Maiden tým doplnili Tomáš Necid a Karel Poborský, proti nim vedl výběr Slavie jako kapitán Vladimír Šmicer. Ten měl po svém boku kromě Pavla Kuky, Patrika Bergera a zaměstnanců a partnerů klubu, také zástupce agentury Live Nation, která duel domluvila. Na trávník vyběhli v souboji hudebníků také Dan Bárta, nastoupil i Jakub Prachař nebo Matěj Ruppert.

AUKCI NALEZNETE ZDE

„Za Nadační fond Slavie jsme velmi rádi, že se tento charitativní zápas mohl uskutečnit. Výtěžek bude použit na pomoc dvanáctileté Terezce Němečkové, která trpí jednou z forem dětské mozkové obrny. V tuto chvíli není schopná samostatně chodit, pohybuje se na vozíku, a proto je pro rodinu důležité mít bezbariérové bydlení. Vybrané peníze tak půjdou na rekonstrukci koupelny a sociálního zařízení, aby byly bezbariérové,“ přiblížila ředitelka Nadačního fondu Slavie Silvie Špryňarová. Více o příběhu Terezky zde.

Kromě pěti podepsaných a zarámovaných dresů jsou v aukci také tři Puma mikiny nachystané speciálně pro tuto příležitost. Na Terezku v rámci akce přispěli i partneři Slavie, společnosti Fortuna, Mattoni, Puma, eDO i Uniprint.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články