OLAYINCUP. Unikátní trofej pro Petera Olayinku | SK Slavia Praha
Více

OLAYINCUP. Unikátní trofej pro Petera Olayinku

Sedm trofejí se Slavií získal, na rozloučenou si Peter Olayinka zasloužil ještě jednu. Takovou, kterou nemá nikdo jiný na světě. OLAYINCUP. Díky za všechno, Olie!

Během pěti let v červenobílém dresu odehrál Peter Olayinka 182 zápasů, nastřílel 50 branek, 26 jich připravil pro své spoluhráče. Získal neuvěřitelných sedm trofejí. Stal se nejlepší střelcem Slavie v novodobé historii evropských pohárů. Stal se legendou!

Proto si na rozloučenou zasloužil trofej, která je jen pro něj! Pohár, který si vymodeloval sám svými výkony. Vzali jsme kariéru Petera Olayinky ve Slavii, pomocí softwaru ji vymodelovali a nechali vytisknout na 3D tiskárně Josefa Průši Prusa3D/PrusaLab. Děkujeme za fantastickou spolupráci v rekordně krátkém čase.

Co vzhled trofeje reflektuje? 5 sezon, 50 gólů, 26 asistencí, 7 trofejí. Jedna trofej čítající celkem 83 dílků rozdělených do pěti segmentů za každý jeden rok. Velikost jednotlivých „kotoučů“ je odvislá od soutěže, v rámci které Olayinka bodoval. Od Ligy mistrů po MOL Cup, góly výraznější a objemnější než přihrávky.

Jedinečný Peter Olayinka, jedinečný Olayincup.

Ke slavnostnímu předání trofeje došlo před výkopem posledního kola Skupiny o titul proti Slovácku. Olayinkovi předal trofej předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. Olayinka následně vedl tým do boje jako kapitán.

„Velmi si tohoto poháru vážím, vůbec jsem něco podobného nečekal. Byl to šok. Miluji ho. Když jsem ho viděl poprvé, dojalo mě to. Klobouk dolů všem, co ho vyrobili. Je neuvěřitelně těžký, uvidím, jak se mi bude vejít do letadla (smích). Ale miluju každou jeho část,“ usmíval se po výhře 4:0 nad Slováckem ve svém posledním utkání za Slavii Peter Olayinka.


Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články