Preview: Köstl a Schranz před Olomoucí | SK Slavia Praha
Více

Preview: Köstl a Schranz před Olomoucí

Poslední výjezd sezony je tu! Sešívaní od 19:00 odehrají v Olomouci duel proti tamní Sigmě. Před zápasem promluvili asistent trenéra Jaroslav Köstl a Ivan Schranz.

Na slávisty čeká poslední venkovní duel v sezoně. Tři dny po vítězství nad Viktorií Plzeň se představí v Olomouci.

„Je to hodně v rychlém běhu, v sobotu jsme hráli s Plzní, v neděli byl rozdělený trénink podle toho, kdo nastoupil na delší časový úsek a v podnělí jsme se sešli a vyrazili směr Olomouc,“ říká asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Olomouci patří v tabulce Skupiny o titul šestá příčka, naposledy svěřenci Václava Jílka remizovali 2:2 na Slovácku.

„Tým má svoji tvář, trenéři tam odvádí skvělou práci. Mají silnou střední generaci, začínají tam nastupovat mladí. Přišli o šanci hrát o čtvrté místo, takže to možná víc protočí. Hraje se tam pohledný fotbal, protože oba týmy se snaží hrát fotbal,“ vysvětluje asistent trenéra.

Ivan Schranz si proti soupeři z Hané drží výbornou bilanci. V lize proti Sigmě odehrál celkem devět utkání pro šest branek a jednou asistenci.

„Ani jsem nevěděl, že jsem jim dal tolik gólů, ale vím, že na jejich stadionu jsem odehrál dobré zápasy a dal nějaké góly. Hlavní je ale získat tři body,“ doufá Ivan Schranz.

Pro zachování teoretické naděje na mistrovský titul potřebují sešívaní bezpodmínečně zvítězit jak proti Olomouci, tak v sobotu doma se Slováckem.

„Na kluky nemusíme tlačit, oni ví, za jaký tým hrají. Pro nás je v uvozovkách povinnost získat šest bodů a uvidíme, na co to bude stačit. Je to těžké, ale chceme hrát hezký fotbal a vítězit pro fanoušky. Proto ten fotbal děláme,“

Asistent hlavního trenéra promluvil před úterním utkáním o zdravotním stavu kádru.

„Máme radost, že po delší době naskočili někteří hráči. Zafeiris i Ševčík nemohli v derby naskočit na delší časový úsek. Otazník je Ogbu, který má problém s přitahovačem. Ze zápasu s Plzní jeden hráč nebude a jeden onemocněl, ale kádr je dostatečně široký, abychom to zvládli,“ uzavírá Jaroslav Köstl.

Zápas proti Olomouci začíná v úterý v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na Hanou naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články