U16 druhá na Memoriálu Petra Dubovského | SK Slavia Praha
Více

U16 druhá na Memoriálu Petra Dubovského

Během předposledního květnového víkendu se konal Memoriál Petra Dubovského. Sešívání prošli základními skupinou bez porážky a dostali se až do finále. V něm podlehli po penaltovém rozstřelu a berou stříbro.

V Bratislavě se konal už 21. ročník turnaje, který se pořádá na počest zesnulého hráče Slovanu Bratislava Petra Dubovského. Mládežníci se v základní skupině B potkali s mezinárodními soupeři. V sobotu je čekal polský Górnik Zabrze a slovenský Trenčín. Poslední utkání skupiny sehráli dorostenci v neděli proti Zbrojovce Brno. Ve druhé skupině A se střetly FC Baník Ostrava, Crvena Zvezda Bělehrad, MOL Fehérvár FC a domácí ŠK Slovan Bratislava. Vítězové skupin se poté potkali v napínavém finále, které rozhodovaly až pokutové kopy.

Základní skupina

SK Slavia Praha vs. Górnik Zabrze 2:1
Góly: Kotrba, Šmiga

SK Slavia Praha vs. AS Trenčín 5:1
Góly: 2x Kumpan, Kolísek, Kočvara, Obdržálek

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 2:2
Góly: 2x Kolařík

„Górnik byl kvalitní soupeř a moc dobrý zápas, který jsme zaslouženě vyhráli. Dokonce jsme i neproměnili penaltu, po které soupeř bohužel srovnal z brejku. My jsme poté byli druhou půli více na míči, měli hodně šancí a to převážně po křídelních akcích. S Trenčínem to byl od nás skvělý výkon. Předvedli jsme nádherné akce a branek mohlo být mnohem víc. Soupeř dle výsledku může vypadat slabě, ale rozhodně nebyl. Naši kluci ale hráli výborně. Náš nástup do utkání byl úchvatný. Proti Brnu jsme si v úsporném režimu pohlídali postup do finále. Proti slabému soupeři jsme si vybudovali dostatečný polštář, abychom nepřerušili vítěznou šňůru. Jenže střídající hráči nezvolili ten nejlepší přístup, koncentraci, nasazení a disciplínu. Hlavami jsme už byli zřejmě ve finále“ hodnotil utkání hlavní trenér Jaroslav Machač.

Finále

SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava 0:0 (0:2pp)

„Ve finále se střetly dva nejlepší a nejunavenější týmy turnaje. Do patnácté minuty to bylo vyrovnané utkání. Pak jsme postupně přebírali otěže zápasu a soupeře přimáčkli na jeho polovinu. Byl to souboj o to, kdo to první vzdá se silami. Soupeř to měl snadnější, protože nemusel tolik tvořit. My jsme odehráli velice dobré utkání. Vytvořili jsme si pět jasných gólových šancí, jenže nedali ani ty z jednoho metru do odkryté branky. Soupeř se probránil ke stavu 0:0, načež se začal radovat, že dovedl utkaní do penalt. Naši hráči byli naopak velmi zklamaní, že nerozhodli utkaní v základní hrací době. Za dalších deset minut přišlo další velké zklamaní. Soupeř v penaltovém rozstřelu dvakrát proměnil, zatímco my trefili brankáře a málem rozpůlili tyčku. Vezeme nakonec domů stříbro a velice unavený a vyždímaný tým, který herně tento turnaj ovládl. Všechny týmy jsme přehráli a ve všech činnostech dominovali,“ řekl po finále hlavní trenér dorostenců.

Turnajová sestava:

Obdržálek, Dostalík – Palivec, Hubička, Beran, Fuksa, Kolísek, Sločník, Sehnoutka, Kumpan, Kotrba, Kolařík, Jelínek, Korenc, Kočvara, Šmiga

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články