Dorostenci porazili Boleslav. U12 čekal Planeo Cup | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci porazili Boleslav. U12 čekal Planeo Cup

Cenná vítězství si připsali dorostenci proti Mladé Boleslavi i starší žáci v derby proti Bohemians. B-tým jednoznačně porazil Jihlavu. U12 skončila na Planeo Cupu čtvrtá. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Pátek 12. května

U19

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 2:1 (2:1)

Sestava: Rezek – Trédl, Zachoval, Pančev, Piták, Pech, Dufek (83. Mervard), Jelínek (76. Lopatář), Toula (70. Jinoch Josef), Vajgl (70. Pikolon), Hájek (76. Kolář)

Góly: 3. Pech, 28. Trédl

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Dobrý vstup do zápasu nás dostal do zaslouženého vedení 2:0 a další stoprocentní šance jsme nedali. V závěru poločasu udělal náš obránce hloupou penaltu a soupeř vstřelil kontaktní gól. Druhý poločas byl velmi podobný. Soupeř bránil, my dobývali a pokračovali v neproměňování šancí. V závěru nás podržel brankář, který vytáhl střelu z dálky do břevna. Ani v nastaveném čase jsme nevyužili brejkové situace ke třetí brance. Dnes jsme spokojení s prosincovými situacemi a s množstvím vytvořených šancí. Bohužel nemáme střelce, který by zúročil ofenzivní snahu týmu.

U17

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 5:1 (1:1)

Sestava: Jovanovski – Kolísek, Křístek, Růžička, Zima – Naskos (75. Steklý), Zamazal (56. Slončík), Belžík (67. Hefner) – Lacko, Pikolon (75. Podroužek), Jinoch Jan (67. Zelingr)

Góly: 40., 52. a 74. Pikolon, 68. Jinoch Jan, 69. Lacko

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Po našem posledním jednoznačném vítězství na Slovácku 0:8 přijela Boleslav s defenzívním rozestavením. Cílem bylo hrát rychle, přenášet těžiště hry a pokud možno jít co nejrychleji do vedení, aby se soupeř víc otevřel a hrálo se lépe. Vytvořili jsme si poměrně dost šancí, ale prosadit se nám povedlo až ke konci poločasu. Pikolon byl důrazný po standardní situaci. Vzápětí jsme odpověděli hezkou vlastní brankou do šibenice. Ve druhém poločase nás tedy čekal stejný scénář, dobývat hluboký blok. Navíc se nám v 69. minutě vykartoval obránce a dohrávali jsme v deseti. Přesto kluci těžké utkání zvládli a dokázali důslednou a důraznou obranu soupeře několikrát překonat po hezkých akcích. V podobně vyvíjejících utkáních jsme dříve nevyhrávali, v tom vidíme značný posun.

Sobota 13. května

U15

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 2:0 (2:0)

Sestava: Pechar – Kubů, Fuksa, Červenka, Chaluš (64. Ferenc) – Magada (41. Skokan), Horváth (48. Klepáč), Palaščák – Hájek (64. Motyčka), Potměšil, Drašnar (48. Pastyřík)

Góly: 15. Drašnar, 23. Kubů

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Dnes to bylo z naší strany povedené utkání. Byli jsme klidní a jistí s míčem u nohy. Od začátku utkání jsme byli aktivní a nebezpeční. K vidění bylo mnoho hezkých kombinačních akcí vedoucích do šance či gólu. Mohli jsme, zejména na počátku druhé půle, využít více gólových příležitostí.

U14

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 9:1 (3:0)

Sestava: Churáček – Chadima (41. Baroš), Kuneš, Barčot, Kratochvíl – Kupera, Pancíř (55. Zadorzhinii), Mašek – Filip, Srb, Kozhushko

Góly: 25., 31. a 72. Filip, 28. Kuneš, 45. a 63. Kozhushko, 55. Pancíř, 57. Srb, 80. Kratochvíl

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Dnes se nám vůbec nepodařilo zachytit začátek utkání. Prvních patnáct minut byl soupeř aktivnější, důraznější, pohyblivější a vytvořil si dvě jasné brankové příležitosti. V obou případech nás skvěle podržel brankář. Utkání se změnilo po našich dvou slepených gólech. Kluci se zklidnili a soupeř již nebyl tolik aktivní a motivovaný. Celkově se mi dnes líbila naše ofenzivní fáze, pohyb hráčů bez míče, časování náběhů a výběr prostoru pro kombinaci. Naopak jsme dnes nebyli vůbec jistí vzadu, kde jsme měli propadlé míče, nedostupy a špatné nabírání hráčů.

U12

Planeo Cup – den první

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – FK Pardubice 0:0
SK Slavia Praha – SK Hanácká Slavia Kroměříž 0:1
SK Slavia Praha – FK Neratovice-Byškovice 1:1
SK Slavia Praha – SFC Opava 1:0
SK Slavia Praha – FK Teplice 2:0

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Sobotní skupinová utkání byla v našem podání hlavně trápení v koncovce. I přes vypracované šance jsme nebyli produktivní. Shodou okolností i díky minitabulce jsme postoupili do nedělní zlaté skupiny.

U8

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 U9

Hodnocení trenéra Jana Mitála: V sobotu jsme navázali na velmi dobrý výkon z derby. Hlavní rozdíl byl pouze v tom, že tentokrát převládaly individuální akce jeden na jednoho nad kombinacemi. Kluci hráli odvážně. Vycítili, že úspěšnost při obcházení soupeře je vysoká a proto to neustále zkoušeli a často i dotáhli do úspěšného konce. Pozitivní byla aktivita hráčů v bráně, hráli vysoko a i díky tomu se dostávali do zakončení. U některých kluků bylo vidět i zlepšení v přepínání, kterému se na trénincích v poslední době věnujeme častěji. Když k tomu přidáme ještě důraz a větší hlad před bránou soupeře, tak si kluci budou moci užívat ještě mnohem vyšší počet vstřelených gólů.

U7

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 U8

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Vymysleli jsme spoustu hezkých individuálních akcí. Bylo to pro nás a naše kluky opět velmi těžké utkání a to zejména kvůli větší fyzické vyspělosti starších hráčů Bohemians.

Neděle 14. května

B-tým

SK Slavia Praha vs. FC Vysočina Jihlava 7:2

Sestava: Stejskal - Bořil (79. Hošek), Kričfaluši, Konečný - Pech, Kopáček (63. Planka), Nikl, Labík (79. Hunal) - Šubert (63. Šmiga), M. Jurásek, Beran (63. A. Pudil)

Góly: 3., 8., 45. a 47. Š. Beran, 42. Kopáček, 62. Kričfaluši, 77. Pech

U18

FC Tempo Praha U19 vs. SK Slavia Praha 1:3 (0:1)

Sestava: Kolodziej – Kolář, Hanzelka, Mervard, Kopecký (56. Podroužek) – Wesolowsky (56. Shami), Holub (56. Urban), Lopatář – Bouchner, Jinoch Josef, Herák

Góly: 41. a 87. Jinoch Josef, 72. Kašpírek

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Na hrbolatém terénu se hrál svižný fotbal z obou stran. My měli více ze hry i více vyložených šancí. Soupeř byl ale také nebezpečný po přímočarých akcích. Snažil se hrát fotbalově a občas mu to škodilo ve výstavbě. Prosadili jsme se gólem těsně před poločasem po samostatném úniku. Ve druhém poločase už bylo na útočné akce více místa. Bohužel jsme jich moc nedotáhli do zdárného konce. Přesto jsme se dokázali prosadit a vypadalo to na klidný závěr. Bohužel jsme si ho zkomplikovali po pěkné střele soupeře. Následný tlak jsme přežili a po gólu na 3:1 jsme se i uklidnili.

U16

FC Tempo Praha U17 vs. SK Slavia Praha 3:2 (2:1)

Sestava: Dostalík – Palivec, Hubička, Beran, Jelínek (46. Fuksa) – Kočvara (78. Obdržálek), Korenc – Kumpan (46. Sehnoutka), Antić (46. Kotrba), Sládek (46. Potměšil) - Šmiga

Góly: 34. a 53. Šmiga

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Již tradičně jsme prohrávali. Dnes 2:0 po dvou slepených a tradičně zajímavých gólech. První z brejku po našem rohu, druhý hned z rozehry po naší chybě. Šance na body byly, ale nebylo by to za výkon spravedlivé. Měli jsme slabé individuální výkony. Bohužel všechny tři naše inkasované branky jsou opět jak ze silvestrovského speciálu. Když jsme vyrovnali na 2:2, dostali jsme vítěznou branku opět hned z rozehry. Pak přišla panika, deprese a nijak hezké dohraní utkaní.

U13

SK Slavia Praha vs. Pogoň Štětín 3:7

Sestava: Beneš, Fukna – Košťál O., Košťál D., Vacek, Kabelka, Bryndza, Lahoda, Teplý, Biriukov, Míča, Šourek, Zich, Střihavka, Bureš, Pěnkava

Góly: Šourek, Pěnkava, Biriukov

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: V mnoha ohledech od nás rozpačitý výkon, ale s určitými výjimkami. Soupeř měl skvělého útočníka, který byl skoro dospělý a dal čtyři branky. My jsme nechali odpočinout některé naše hráče. Byli jsme špatní ve výstavbě. Často jsme dávali míč zbytečně pryč a dělali základní technické chyby. Je to stále stejný příběh. Pod tlakem panikaříme a děláme špatná rozhodnutí a jednoduché chyby v držení míče.

U12

Planeo Cup – den druhý

Zlatá skupina:
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 0:0
SK Slavia Praha – FK Meteor Praha VIII 1:0
SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 0:1
SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 1:2
SK Slavia Praha – FC Hradec Králové 1:0
SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 1:0

Celkové umístění:
4. místo

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Dnes to byl od nás lepší herní výkon oproti včerejšku. Vystřídali jsme také naše hráče, aby si na turnaji zahrál celý tým. Skupina byla velmi vyrovnaná a rozhodovaly detaily. My jsme tvořili hru, tlačili se do koncovky, ale také museli hrát kvalitně dozadu. Snažili jsme se vystavovat a hrát jeden na jednoho a tím si vytvářet přečíslení. Co nás stálo pozici na bedně byla produktivita a trocha klidu v koncovce. Jsme rád, že se mohl předvést celý tým a ukázal, jak je na tom, co se tyče dovedností, které tady rozhodovali. Čtvrté místo bereme. Práce máme před sebou pořad dost. Dominik Jeřábek byl také vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje, za což jsme moc rádi.

U11

SK Slavia Praha vs. Pogoň Štětín 5:4

Góly: 2x Paur, Kočina, Pokorný, Freimann

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Pogoň byl těžký soupeř, ale my jsme předvedli velmi dobrý výkon. Hlavně první poločas byl z naší strany velmi dominantní. Dobře jsme točili hru, trpělivě jsme drželi míč a čekali na šance, které přišli. Bohužel znovu jich dost zůstalo neproměněno. Měli jsme i dobrý pohyb bez míče. Poločas byl 3:2 pro nás, ale vedení mohlo a mělo být výraznější. Ve druhém poločase zhruba od 50. do 60. minuty jsme se zhoršili v pohybu a pustili soupeře do hry. Ten nás potrestal a otočil skóre po dvou našich velkých individuálních chybách při výstavbě. Kluci ale dobře zareagovali, vrátili jsme se ke hře z prvního poločasu a skóre znovu dokázali překlopit na naši stranu.

U12 + U11 + U10

SK Slavia Praha vs. SG Wendelstein U12 5:3

Góly: 2x Kočí, Fafejta, Ficl, Hlaváč

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Před zápasem jsme vůbec nevěděli, jakou kvalitu od soupeře můžeme očekávat. Wendelstein svou kvalitu ukázal. Byli organizovaní, důrazní, přímočaří a dobří na míči. Nám v tomto zápase vypomáhali hráči z U12 i z U10. Chvilku nám trvalo než si kluci na sebe zvykli, ale poté jsme znovu dobře drželi míč, velmi dobře jsme dokázali přecházet jeden na jednoho a bylo hodně momentů, kdy jsme soupeře vůbec nepustili k míči.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články