Šampioni sezony snů: Sraz v Edenu po 15 letech | SK Slavia Praha
Více

Šampioni sezony snů: Sraz v Edenu po 15 letech

Prostory Slavia Museum hostily ve středu odpoledne vzácnou návštěvu, ligové mistry ze sezony 2007/08.

Ligový ročník 2007/2008 se nesmazatelně zapsal do bohaté slávistické historie. Fanoušci ji právem nazývají sezonou snů, sezonou splněných přání.

Po letech neúspěšných pokusů se mohli radovat z historického postupu do základní skupiny Ligy mistrů UEFA, po letech vyhnanství na Strahově a cizích hřištích mohli v nově postaveném Edenu slavit šestnáctý mistrovský titul.

Ve středu se tehdejší šampioni potkali v útrobách stadionu, z rukou předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka a 1. místopředsedy představenstva Martina Říhy převzali pamětní dres. Po společném přípitku se přesunuli na hřiště ke společné fotografii.

„Je skvělé se potkat. V tomto složení se vidíme opravdu po patnácti letech, to je strašně dlouhá doba. Založil jsem WhatsAppovou skupinu, to je v dnešní době základ, pak už to nabralo rychlý spád. Hodně mi pomohl Ondra Zlámal, náš tiskový mluvčí. Úžasné se vidět, navíc přímo na stadionu. Děkujeme Slavii, máme hodně na co vzpomínat,“ říká kapitán tehdejších ligových šampionů Erich Brabec, který setkání svolal.

„Ze Slovenska to mám daleko, do Prahy takřka nejezdím. Ale nemohl jsem odmítnout, pro mě i řadu ostatních kluků byl tento titul nejsilnějším momentem našich kariér. Přišli jsme z různých koutů, malých klubů, ale podařila se neskutečná věc. Vytvořila se skvělá parta, která na konci sezony zvedla trofej,“ přidává svůj postřeh Matej Krajčík.

Účast nejen jemu s Brabcem udělala velkou radost. Z hráčů byli přítomní Petr Janda, Stanislav Vlček, František Dřížďal, Tomáš Necid, David Kalivoda, Marek Jarolím, Marek Suchý, Jaroslav Černý, Ladislav Volešák, Ondřej Šourek či Jakub Diviš. Realizační tým zastupovali hlavní trenér Karel Jarolím, asistent Pavel Řehák, kustod Jiří Strnad, masér Jiří Trenkwitz, dorazil i bývalý generální ředitel Petr Doležal a tiskový mluvčí Ondřej Zlámal.

Výjimečná společnost!

Po prohlídce kabiny a zázemí současného A-týmu došlo před stadionem ke slavnostnímu aktu, na Chodník slávy přibyla dlaždice se jménem Karla Jarolíma.

Šampioni, děkujeme! Společně jste napsali jednu z významných kapitol historie Slavie. Nikdy na tyto vzácné momenty nezapomeneme.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články