Slavia podpořila Český den proti rakovině | SK Slavia Praha
Více

Slavia podpořila Český den proti rakovině

Slávisté ve spolupráci s Všeobecnou fakultní nemocnicí v Praze na Karlově náměstí darovali v úterý krev, která pomůže vážně nemocným.

Stalo se tak v rámci podpory Českého dne proti rakovině, který už 27 let připadá na 10. května. Koupí kvítku měsíčku lékařského můžete přispět i vy.

„Mám radost z toho, že se do odběru prvodárců zapojili slávisti napříč klubem. Od kluků a holek z A-týmů, přes naše mládežníky až po řadové zaměstnance. Přidali se k nám i kolegové z Odboru přátel a Nadačního fondu Slavie. Dnešní akce vhodně doplňuje naši dlouhodobou spolupráci s organizacemi jako DONOR nebo F*CK CANCER,“ uvedla Michaela Schejbalová, CSR manažerka SK Slavia Praha.

Transfúzní přípravky vyrobené z odběru slávistické krve pomáhají péči pacienty například:

- s anémií (chudokrevností), kterou trpí např. pacienti s poruchami krvetvorby, nádorovým onemocněním, pacienti zařazení do dialyzačního programu (umělá ledvina)
- kteří trpí poruchou krvácivosti a srážlivosti,
- kteří utrpěli velkou ztrátu krve po úrazech nebo v průběhu operací, dokonce ještě před jejich narozením, kdy se podává transfuze do umbilikální vény (pupečníkové žíly)

Zapojit se můžete i vy. Všechny potřebné informace naleznete zde.

Český den proti rakovině je nejstarší sbírka v České republice. Koná se pravidelně už od roku 1996. Jejím cílem je přinést veřejnosti informace o prevenci rakoviny a zároveň získat finanční prostředky na boj proti rakovině. Na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center. Projekty Ligy proti rakovině můžete podpořit ve středu koupí kvítku měsíčku lékařského nebo kdykoliv na webu Českého dne proti rakovině.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články