Ady chtěl ukázat, že je Brazilec, vysvětloval David Kalivoda | SK Slavia Praha
Více

Ady chtěl ukázat, že je Brazilec, vysvětloval David Kalivoda

Po víc jak měsíci udrželi slávisté čisté konto v lize. Do sítě Synotu navíc přidali dvě branky, a mohli tak slavit zisk tří bodů. „Vítězství je zasloužené, chybělo akorát víc gólů,“ poznamenal obránce Adam Petrouš, který se po odpykaném disciplinárním trestu znovu objevil v sestavě.
Po víc jak měsíci udrželi slávisté čisté konto v lize. Do sítě Synotu navíc přidali dvě branky, a mohli tak slavit zisk tří bodů. „Vítězství je zasloužené, chybělo akorát víc gólů,“ poznamenal obránce Adam Petrouš, který se po odpykaném disciplinárním trestu znovu objevil v sestavě.

Slavia se v první půli hledala. Soupeře naši fotbalisté sice do šancí nepouštěli, Drobisze v brance Starého Města ale také příliš nezaměstnávali. Vedoucí gól přišel z ničeho nic - nepřesnou přihrávku Synotu zachytil před vápnem Karel Piták a střelou k tyči otevřel skóre.

Na 2:0 mohl ještě před přestávkou zvýšit dvakrát Pavel Kuka, do dvou slibných příležitostí se dostal i ve druhém dějství. Sám před gólmanem se jednou ocitl Adam Petrouš. „Škoda, že jsme nedali druhou branku dřív,“ posteskl si. Aktivní Synot nás málem potrestal, Abrahámovu ránu vyrazil Černý, Malárova zase letěla nad.

Uklidnění přišlo až v závěru, po přihrávce Davida Kalivody zvyšoval Adauto. Brazilský střelec si zpracoval míč a pomalu s ním doběhl na čáru, tam ho na chvíli zastavil a teprve poté ho posunul do opuštěné brány. „Dostal jsem zprostředka balón za obranu, vzal to z pravé strany do vápna, kde jsem viděl volného Adyho. “ popisoval akci Kalivoda, věrný kamarád našeho útočníka. „Co vymýšlel s balónem? Byla to jeho parádička, chtěl ukázat, že je Brazilec,“ usmál se.

Právě střídající Kalivoda mohl vylepšit skóre, v 90. minutě se řítil sám na gólmana, jenže před vápnem ho zastavil Palinek. Podle sudího v souladu s pravidly. „Trefil mě do kotníku. Škoda, mohl jsem si připsat první ligový zásah,“ mrzelo záložníka.

Na vítězství nad Synotem se podílel i útočník Tomáš Hašler z juniorky, který nastoupil od první minuty na pravém kraji záložní řady. „V béčku jsem poslední zápasy hrál taky v záloze a zvykal jsem si,“ vysvětloval. „Pocity? Byl jsem nervózní, ale ne přehnaně, kluci mi pomohli,“ svěřil se.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články