Slávistky vyhrály v Hlučíně | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vyhrály v Hlučíně

Slávistky vyhrály v sobotním zápase nad Hlučínem celkem jasně 4:0, ale s výkonem rozhodně spokojeni být nemůžeme.
Slávistky vyhrály v sobotním zápase nad Hlučínem celkem jasně 4:0, ale s výkonem rozhodně spokojeni být nemůžeme.

V utkání se nedařila kombinace, navíc povrch nebyl ideální, z čehož pramenily další nepřesnosti. Do první vstřelené branky jsme si nedokázali vypracovat žádnou výraznou šanci, vše končilo na špatné finální přihrávce. Gól Kateřiny Hejlové z 20. minuty byl však nádherný, slávistka předvedla sólo přes půl hřiště zakončené nekompromisním zakončením. O chvíli později připadala druhou trefu Andrea Budošová střelou z osmnácti metrů. Hlučín ani jednou za poločas nevystřelil na bránu.

Do druhého dějství jsme nastoupili mnohem aktivněji, čímž jsme si vytvořili tlak a přicházely i šance. Na 3:0 zvýšily naše fotbalistky v 52. minutě po rohu Kaplanové, kde Chlumecká střílela na bránu a Mocová usměrnila pod padající brankářku. V 72. minutě jsme se radovali znovu. Nejdříve Budošová vyslala Chlumeckou, která obešla poslední hráčku, napřáhla a už se zdálo, že míč končí v síti, jenže ho zastavila tyč, od ní se dostal k Pěničkové, která zachovala chladnou hlavu, našla volnou Šimanovskou na penaltě a ta hned z první prudkou ranou zakončila.

„Splnili jsme povinnost. Některé hráčky však momentálně nemají formu a některé zase neodevzdávají všechen svůj potenciál, nejspíše si myslí, že se soupeř porazí sám. Bohužel se nám pro zranění ještě zúžil kádr, takže jsme sem jeli pouze ve třinácti lidech. Ke konci jsme nemohli ani střídat,“ zhodnotil utkání trenér Josef Duchek.

Hlučín – Slavia 0:4 (0:2)
Branky: 20. Hejlová, 27. Budošová, 52. Mocová, 72. Šimanovská
Sestava Slavie: Hasíková – Hreňová – Marková, Šteffanová, Hejlová (77. Jeřábková) – Kaplanová, Pěničková, Budošová, Šimanovská – Mocová, Chlumecká

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články