Hráči na hostování: Další góly Horského a Riga, Valenta s Ichou asistovali | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Další góly Horského a Riga, Valenta s Ichou asistovali

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem přehledu.

FORTUNA:LIGA

Srdjan Plavšić (FC Baník Ostrava): O víkendu odehrál celý zápas proti Mladé Boleslavi, přestože patřil k nejaktivnějším hráčům na trávníku a opět vyslal do vápna soupeře několik nebezpečných centrů, nezabránil těsné porážce 0:1.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Východočeši za sebou mají povedený týden, v obou odehraných utkáních zvítězili a odlepili se ode dna ligové tabulky. Ani v jednom z případů u toho nechyběl mladý stoper Slavie. O víkendu v derby proti Hradci nejprve pomohl udržet první čisté konto po více jak dvou měsících, v úterý pak perníkáři inkasovali pouze po zavávání Nity a silné Slovácko porazili 3:1. Mrzet sešívaného obránce musí akorát čtvrtá žlutá karta, kvůli které bude chybět v posledním kole základní části.

Marek Icha (FK Pardubice): Talentovaný defenzivní univerzál také odehrál oba zápasy, při vítězství nad Slováckem se navíc zapsal do statistik asistencí na vyrovnávací gól Janoška. V 55. minutě duelu si narazil s Kostkou, následným centrem do vápna přesně našel kopačku spoluhráče, který bez problémů překonal Nguyena.

Daniel Fila (FK Teplice): V uplynulém týdnu nastoupil v základní sestavě do obou zápasů sklářů, gólově se sice neprosadil, k zisku celkem čtyři bodů za výhru v Olomouci a remízu proti Mladé Boleslavi ale pomohl zejména v duelu na hřišti Hanáků, kde po zaváhání domácího gólmana vybojoval penaltu, díky které šly Teplice v závěru první půle do vedení.

Matěj Valenta (FC Slovan Liberec): I Liberec za sebou má dva povedené zápasy a dvě vítězství, u kterých nechyběl ani sešívaný záložník. V zápase proti Zbrojovce naskočil na hřiště na startu druhé půle, aby ve zbytku utkání pomohl domácím udržet tříbrankové vedení z prvního poločasu. V duelu proti Hradci Králové pak nechyběl v základní sestavě, ve 49. minutě si naběhl na skvělý pas Pourzitidise a pohotovým přiťuknutím připravil první branku zápasu neobsazenému Rondićovi. Zápas nakonec Liberec vyhrál těsně 2:1.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Mladý stoper se na soupisku Severočechů vrátil po krátkém zranění, do utkání v Hradci naskočil na závěrečné minutky, ve kterých spoluhráčům pomohl udržet těsné vedení.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Při víkendové porážce s Libercem odehrál celý druhý poločas, ve kterém sice Zbrojovka vyrovnala hru, skórovala ale jen jednou a neodvrátila jasnou porážku.

Michal Tomič (FK Mladá Boleslav): Talentovaný obránce naskočil do utkání v Teplicích v průběhu druhého poločasu, na hřiště přinesl velkou aktivitu a nakonec modrobílým pomohl k srovnání skóre na závěrečných 1:1.

Bundesliga (Rakousko):

Moses Usor (LASK Linec): V zápase skupiny o titul s Rapidem Vídeň odehrál téměř osmdesát minut, ve kterých svojí aktivitou pomohl domácím k průběžnému vedení 2:1. Po jeho odchodu navíc LASK přidal i třetí branku a připsal si další cenné vítězství.

Maksym Talovjerov (LASK Linec): Do duelu s týmem z rakouské metropole nastoupil na závěrečné minuty, ve kterých díky své výšce a důrazu osobních soubojích pomohl udržet vedení Lince až do závěrečného hvizdu.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Proti B-týmu Slavie odchytal celý zápas, ve kterém inkasoval dvě branky. V utkání předvedl několik skvělých zákroků, nestačil jen na dorážku Ebrimy Singhateha po závaru ve vápně a penaltu stejného hráče zkraje druhé půle. Utkání skončilo remízou 2:2.

František Matys (MFK Vyškov): Dvacetiletý obránce odehrál zápas proti domovské Slavii na stoperu, v utkání vyřešil řadu nebezpečných situací, sám mohl i skórovat, po přímém kopu se ale nezorientoval ve vápně soupeře a z dobré pozice trefil jen jednoho z bránících hráčů.

Filip Horský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný křídelník o víkendu potvrdil skvělou formu z minulých zápasů a proti Varnsdorfu skóroval už počtvrté v řadě! V patnácté minutě si naběhl na centr z levé strany a propálil bezmocného Jana Sirotníka.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): I slovenský středopolař navázal na rostoucí formu z předchozích utkání, v nastavení první půle napálil míč do pravého rohu brány a vsítil svoji třetí branku v sezoně.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Opora vlašimské defenzivy odehrála proti Varnsdorfu celý zápas, i přes řadu zastavených akcí soupeře ale nezabránila inkasování dvou branek a utkání skončilo dělbou bodů za remízu 2:2.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): V utkání čelil třem střelám na bránu, ze kterých dvakrát inkasoval, v prvním poločase ale chytil penaltu a na konečné remíze tak měl velkou zásluhu.

Erik Biegon (FC Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý útočník podruhé v řadě nastoupil v základní sestavě, na hrotu útoku dobře plnil své úkoly, gólově se ale neprosadil a v 79. minutě byl stažen z trávníku.

Jan Sirotník (FK Varnsdorf): Mladý gólman dostal proti Vlašimi příležitost mezi třemi tyčemi, v utkání pokryl pět střeleckých pokusů soupeře, inkasoval dvakrát a pomohl Severočechům k zisku cenného bodu.

Jakub Zeronik (FK Příbram): Proti B-týmu Olomouce nastoupil v základní sestavě, gólově se ale tentokrát neprosadil, Příbram navíc čtyřikrát inkasovala a jasně prohrála.

Česká fotbalová liga

Pavel Behenský (Králův Dvůr): Mladý obránce odehrál celý zápas proti Motorletu. Hostům, za které nastupuje i bývalý slávista Miroslav Stoch, nedovolil skórovat ani jednu branku a přispěl tak k zisku bodu za remízu 0:0.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články