Derby nás nakoplo. Máme to ve svých rukou | SK Slavia Praha
Více

Derby nás nakoplo. Máme to ve svých rukou

Střelec úvodní a zároveň vítězné branky zápasu proti Bohemians Václav Jurečka hovořil na pozápasové tiskové konferenci o své narůstající produktivitě, sebevědomí týmu či návratu do čela tabulky.

„Do utkání jsme chtěli dobře vstoupit, což se nám povedlo – dali jsme tři góly. Druhá půle už byla z naší strany klidnější, zkušeně jsme si zápas pohlídali. Jsou to pro nás velmi cenné tři body," zhodnotil výhru 3:0 nad Bohemians střelec vítězné branky Václav Jurečka.

Vaše produktivita z posledních zápasů je obdivuhodná. Čemu ji přičítáte?
„Nastartovalo mě derby, kdy jsem dával čtvrtý gól. Ve fotbale se občas stává, že prožíváte lepší a horší období. Jsem rád, že mi to tam teď padá. Snad mi střelecká forma vydrží co nejdéle."

Na Slovácku jste patřil k nejlepším střelcům ligy a důvěru ve vás má i realizační tým Slavie. Jak složité bylo si ji získat?
„Když přijdete do nového prostředí, zvlášť pokud se jedná o nejlepší tým v Česku, adaptace bývá náročná. Pokud se s tím ale neporvete, nemáte ve Slavii co dělat. Vždy jsem se soustředil hlavně na své výkony, abych na tréninku i při zápase odvedl maximum. Pak už zbývalo jen věřit, že šance přijdou. Jsem moc rád, že se mi je daří využívat, a trenérům tak dokazuji, že se mnou můžou do útoku počítat."

Váš bývalý klub obral o body Spartu, posílal jste už do Uherského Hradiště děkovné pozdravy?
„Pro Slovácko je to ztráta, nevyhráli doma (smích). Určitě klukům zavolám s blahopřáním, odvedli dobrou práci, díky níž jsme se mohli posunout zpět před Spartu. O titulu se ale bude rozhodovat až na samotném konci sezony."

Máte to ve svých rukou. Stačí vyhrát dva poslední zápasy a do nadstavby půjdete z prvního místa.
„Jsme za to rádi a věříme si. I odvaha na hřišti pak výrazně narůstá. Derby pro nás bylo trochu nešťastné, na druhou stranu jsme ale věděli, že výhra nad Bohemkou nás vrátí na čelo. Teď je jen na nás, abychom to dotáhli."

Jsou výkony z posledních dvou utkání klíčové pro vaše sebevědomí?
„Řekl bych že ano. Předešlé zápasy venku pro nás nebyly ideální, derby nás ale nastartovalo. V týmu cítím větší sebedůvěru, což se proti Bohemce jasně ukázalo."

V čem byl ligový zápas s Bohemians jiný oproti pohárovému?
„Nemyslím si, že by byly výrazně odlišné. Přípravu jsme čerpali z poháru a realizační tým odvedl skvělou taktickou práci, z které jsme čerpali na hřišti."

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články